Feyenoord boos op gemeente Rotterdam en dreigt huur niet te betalen

Feyenoord boos op gemeente Rotterdam en dreigt huur niet te betalen

Feyenoord is het niet eens met het nieuwe parkeerbeleid van de Gemeente Rotterdam. De stadionclub en de sportclub zijn zo boos geworden dat het inmiddels dreigt om de huur van de velden op Varkenoord niet meer te betalen, zo meldt het Algemeen Dagblad.

Vertegenwoordigers van Sportclub Feyenoord en de Feyenoord Academy hebben in een brief aan het college hun ongenoegen geuit over de nieuwe regels. De komende periode wordt overal binnen de ring betaald parkeren ingevoerd en dat heeft ook gevolgen voor de Olympiaweg. Daar liggen de velden van de amateurtak en de jeugdopleiding van de Rotterdamse club.

''Er is geen enkele noodzaak voor, de dichtstbijzijnde woning is 2 kilometer verder'', legt bestuurslid Cees Ultee van Sportclub Feyenoord uit. ''Maar het zorgt nu al voor een leegloop van leden en vrijwilligers.'' Feyenoord gaat vanaf 1 januari de huur van 400.000 euro niet meer betalen. ''Blijkbaar is er geen andere uitweg om uit de impasse te komen.''

Daarnaast gaat Feyenoord zich houden aan gemaakte afspraken van jaren geleden. Er zijn afspraken gemaakt over de komst van 230 parkeerplaatsen op het terrein van de club, die zijn er, maar liggen nu op openbaar terrein. ''Die plekken gaan we opeisen. Een deel zetten we nu al af met hekken. We willen gewoon dat de wethouder komt kijken. Dan begrijpt hij de situatie.''

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties