Wellenreuther: "Ik gaf alles om die bal te stoppen"

Timon Wellenreuther vertolkte zondagmiddag een hoofdrol in de met 2-3 gewonnen Klassieker. De doelman van Feyenoord tikte in de slotfase een inzet van Mohammed Kudus knap uit de hoek, waardoor Ajax niet opnieuw op voorsprong kwam. Een dag later zocht RTV Rijnmond de keeper op 1908 op met als cadeautje - toepasselijk - lange vingers. "Ik heb het nooit geprobeerd, is het lekker?"

Uiteraard wist Wellenreuther op welk moment de verslaggever doelde. "Dat schot in de slotfase. Het was een reflex. Ik probeerde mijn doel zo klein mogelijk te maken en gaf alles om die bal te stoppen. Het was heel belangrijk om die laatste minuten geen tegendoelpunt te krijgen. Anders hadden zij 'm kunnen winnen. Uiteindelijk lukte het om mijn vingers ertegenaan te krijgen."

Wellenreuther heeft na zijn komst naar De Kuip geduld moeten hebben, maar krijgt door de blessure van Justin Bijlow nu de kans om belangrijk te zijn. "Ik ben hier gekomen om minuten te maken, dus ik was hierop voorbereid en heb hier elke dag voor getraind. Nu is het moment gekomen en ben ik blij dat ik het team kan helpen", aldus de Duitser.

Bij terugkomst in Rotterdam merkte hij nog maar eens hoe belangrijk de prestatie in de Johan Cruijff Arena was, toen de selectie werd opgewacht door duizenden euforische supporters. "We kwamen hier en zagen al die supporters, dat was geweldig. Iedereen was hyped. Het was een geweldige sfeer, zowel in de bus als buiten. Het was een speciaal gevoel."

Of Wellenreuther zelf al aanspraak wil maken op de titel? "We hebben nog steeds een lange weg te gaan. Er kan nog van alles gebeuren. Als we ons werk doen zoals de afgelopen weken, is de kans groot dat het lukt, maar we krijgen niks cadeau. We zullen er hard voor moeten werken." Tot slot werd de doelman gevraagd naar zijn eigen doelstellingen voor het restant van dit seizoen. "Ik wil er zijn voor het team. En ik wil kampioen worden."

Lees ook

Lees het artikel op de mobiele website

Net binnen

Bekijk meer artikelen