Van Hanegem neemt het op voor Gimenez: ''Een kansloze missie''

Willem van Hanegem blikt samen met Wessel Penning terug op de verloren kwartfinale tegen AS Roma. In de AD Voetbal podcast vertelt de oer-Feyenoorder waar het volgens hem is misgegaan, maar speelde Feyenoord niet eens onaardig. De focus moet volgens hem nu vooral naar het kampioenschap, want dat is het mooiste wat er is.

Van Hanegem begon de podcast vooral erg kritisch, hij denkt dat een gebrek aan goede buitenspelers zorgde voor het grootste verschil tussen AS Roma en Feyenoord. ''Elke keer als het belangrijk gaat worden, dan hebben wij geen buitenspelers. Ik vond dat het achterin gewoon goed in elkaar zat, linksback ook goed. Hij kon wel mee ondanks zijn leeftijd. Je bent als de dood, omdat die gasten zo slim zijn, dat hij nog een gele kaart krijgt.'' Hartman kreeg, net als in de ArenA, een vroege gele kaart. Deze keer speelde hij de hele wedstrijd uit zonder risicovolle overtredingen te maken.

Kritiek op Jahanbakhsh
Alireza Jahanbakhsh begon donderdagavond weer in de basis tegen AS Roma. Na de goede wedstrijd tegen SC Cambuur van Igor Paixão zorgde dit bij veel fans voor onbegrip, ook Van Hanegem ziet niet wat de Iraniër brengt. ''Die blijkt toch iets te hebben wat wij niet zien. Hij staat er altijd in, dan denk ik: 'we hebben er wel meer die daar kunnen spelen.' Als hij vrij staat en een voorzet moet geven, krijg je één of ander prut en kan de keeper hem zo weer pakken. Dan denk ik: 'Wat is dit nou man?'''

Gimenez
Van Hanegem wil graag het moment gebruiken om het voor Santiago Gimenez op te nemen. De Mexicaan zat niet goed in de wedstrijd, maar volgens de oer-Feyenoorder ligt dat niet alleen aan de spits. ''Mensen gaan dan ook weer zeggen van 'heb je nou die spits gezien?' Ik zeg ja wat zit je nou stom te kletsen man. Die spits is afhankelijk, want die staat daar. Als je twee buitenspelers hebt die niks toevoegen en je bent spits, dan ben je klaar. In dat centrum staat het allemaal vast. Zij hoeven zich niet druk te maken om onze buitenspelers. Het is zo druk en dan moet je hem proberen aan te spelen, over algemeen is het een kansloze missie.''

Vervolg Eredivisie
Aanstaande zondag speelt Feyenoord weer in De Kuip voor de Eredivisie. Jens Toornstra komt met FC Utrecht op bezoek in Rotterdam en de knop zal dus snel moeten worden omgezet. Van Hanegem is niet nerveus voor het duel van zondag: "We doen allemaal zo angstig, waarom sta je daar dan bovenaan? Voor de gein? Nee, omdat je hebt laten zien dat je dit jaar de beste bent." Van Hanegem denkt dat het kampioenschap een hoop goed zal maken. "Het beste middel is dat je die wedstrijd wint en nu ga je gewoon kampioen worden. Dat is toch het mooiste wat er is?"

Lees het artikel op de mobiele website

Net binnen

Bekijk meer artikelen