Onrustige voorbereiding FC Twente op weg naar Feyenoord

Onrustige voorbereiding FC Twente op weg naar Feyenoord

Bij FC Twente loopt het allesbehalve soepel in de aanloop naar de wedstrijd tegen Feyenoord. De Tukkers moeten winnen om zicht te blijven houden op de tweede plaats, maar na pijnlijk verlies tegen NEC begint het vertrouwen af te brokkelen. Daarnaast verliest FC Twente ook nog eens zo goed als zeker spits Manfred Ugalde.

''Ik ben hier natuurlijk niet blij mee'', vertelt trainer Joseph Oosting in het Algemeen Dagblad. ''Ik heb het al vaker gezegd: je begint met elkaar ergens aan en je wilt dat traject met elkaar eindigen. Ik draai het even om. Aan de voorkant was het lange tijd de vraag of we nog een extra aanvaller zouden gaan halen. Dat hebben we mede niet gedaan met het oog op het groepsproces. En nu vertrekt dus je spits. Wat gaat dit doen met je groep?''

Ugalde gaat FC Twente een recordbedrag opleveren en maakt de overstap naar Spartak Moskou voor een bedrag van vijftien miljoen euro. Oosting heeft er alles aan gedaan om tegen Feyenoord nog te kunnen beschikken over de talentvolle spits. ''We hebben er heel lang over gediscussieerd. Ik weet waar hij vandaan komt, en snap dat het dan anders is. Geld is voor hem een drijfveer. Dat is het voor mij als persoon niet.''

Van Wolfswinkel en Steijn vraagtekens
Het vertrek van Ugalde is niet het enige probleem voor FC Twente in de aanloop naar Feyenoord. De beoogde vervanger in de spits, Ricky van Wolfswinkel, is een vraagteken voor de uitwedstrijd in Rotterdam. Daarnaast is het ook de vraag of Sem Steijn opgenomen kan worden in de wedstrijdselectie. Daartegenover staat de terugkeer van Robin Pröpper. De verdediger was tegen NEC geschorst.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties