Huurlingen: Antonucci belangrijk; eerste speelminuten Hendriks

Feyenoord verhuurde ook dit seizoen weer meerdere spelers aan binnen- en buitenlandse clubs. Daarom brengt FR12.nl in de rubriek Huurlingen weer een wekelijks overzicht van de prestaties van deze spelers. Deze week waren vooral Francesco Antonucci en Mark Diemers belangrijk voor hun club, terwijl Ramon Hendriks voor het eerst in maanden weer op het veld stond.

Excelsior - NEC 0-3
Marouan Azarkan: Basis, 58 minuten
Excelsior ging dit weekend op eigen veld pijnlijk onderuit tegen NEC. Bij de Kralingers moest wederom veel komen van Marouan Azarkan, maar doelpunten leverde het niet op. Aan de andere kant kon NEC na rust uitlopen, omdat Excelsior-aanvoerder Redouan El Yaakoubi tegen een rode kaart was aangelopen. Bovendien moest Azarkan zelf de wedstrijd na een klein uur staken vanwege liesklachten. De ernst van zijn blessure is nog niet bekend.

FC Volendam - Vitesse 2-0
Francesco Antonucci: Basis, 80 minuten (1 assist)
Francesco Antonucci beleefde een mooi weekend met FC Volendam. Voor het eerst sinds hij terug is van zijn lange blessure was de creatieve aanvaller/middenvelder weer betrokken bij een doelpunt. Al na 11 minuten vond hij vanaf de linkerflank de vrijstaande Daryl van Mieghem, die daarop met wat geluk de 1-0 binnenschoot. Het was een van Antonucci's slechts weinige noemenswaardige acties in deze wedstrijd, maar wel genoeg om Volendam in het zadel te helpen. Het won de wedstrijd tegen Vitesse met 2-0.

FC Groningen - FC Emmen 1-1
Mark Diemers: Basis, 81 minuten (1 assist)
Ook Mark Diemers was namens FC Emmen goed voor een belangrijke assist. In de degradatiekraker op bezoek bij FC Groningen kwam de thuisploeg vroeg op voorsprong, maar het antwoord volgde al binnen drie minuten. Via een vrije trap legde Diemers de bal perfect klaar voor verdediger Miguel Araujo, die makkelijk kon binnenschieten. De - in deze wedstrijd - linksbuiten zorgde voor nog wat meer gevaar, maar de 1-1 die na een kwartier op het scorebord stond, bleek ook de eindstand.

TOP Oss - FC Eindhoven 2-0
Thijs Jansen: Basis, 90 minuten
Naoufal Bannis: Basis, 90 minuten
In de Keuken Kampioen Divisie kwam spits Naoufal Bannis dit weekend oog in oog te staan met doelman Thijs Jansen. Het was Jansen die zich daarbij de winnaar mocht noemen. Niet alleen won TOP Oss met 2-0, ook stopte de doelman tot drie keer toe een inzet van Bannis. De spits staat inmiddels alweer vijf wedstrijden droog, terwijl het voor Eindhoven de vierde nederlaag op rij was.

ADO Den Haag - PEC Zwolle 3-1
Denzel Hall: Basis, 90 minuten
Het seizoen begon rampzalig voor ADO Den Haag, maar inmiddels zit de ploeg van Feyenoord-huurling Denzel Hall in de lift. De ploeg is al tien wedstrijden op rij ongeslagen en dingt mee om de derde periodetitel. Dit weekend kwam daar ook nog eens een knappe 3-1 zege op koploper PEC Zwolle bij. Daarin deed Hall wederom 90 minuten mee en speelde hij zowel verdedigend als aan de bal een erg sterke wedstrijd.

De Graafschap - Roda JC 2-0
Lennard Hartjes: Basis, 78 minuten
Het Roda JC van Lennard Hartjes ging dit weekend met 2-0 onderuit bij De Graafschap. De middenvelder zelf bereidde nog een aantal mogelijkheden voor voor zijn ploeggenoten, maar speelde verder geen heel opvallende wedstrijd. Als basisspeler stond de Feyenoord-huurling 78 minuten op het veld.

FC Dordrecht - VVV-Venlo 1-2
Tidjany Touré: Invaller, 28 minuten
Tidjany Touré viel namens FC Dordrecht een halfuur voor tijd in bij een stand van 0-0. Hij stond dus op het veld tijdens de spectaculaire slotfase, waarin ploeggenoot Toine van Huizen rood pakte en er nog drie treffers vielen. Touré zelf kon daarbij niet belangrijk zijn voor zijn ploeg. Het tienkoppige FC Dordrecht verloor de wedstrijd uiteindelijk met 1-2.

Jong FC Utrecht - NAC Breda 4-1
Ramon Hendriks: Basis, 45 minuten
Voor het eerst sinds hij afgelopen zomer een zware blessure opliep, maakte Ramon Hendriks maandagavond speelminuten. Hij startte in de basis bij Jong FC Utrecht, dat het in eigen huis opnam tegen NAC. Utrecht won met liefst 4-1 en Hendriks stond één helft op het veld. Een mooi moment voor de 21-jarige verdediger!

Dynamo Dresden - Viktoria Köln 1-1
Christian Conteh: Basis, 89 minuten
In de 3. Liga kwam de zegereeks (vier overwinningen op rij) van Dynamo Dresden dit weekend ten einde. Thuis tegen Viktoria Köln kwam de ploeg van Feyenoorder Christian Conteh niet verder dan een 1-1 gelijkspel. De Duitse aanvaller zorgde voor het nodige gevaar namens de thuisploeg, maar bij de enige treffer was hij niet betrokken. Wel ontving hij na een halfuur spelen een gele kaart.

Overig
Robert Bozeník zat maandagavond bij Boavista 90 minuten op de bank bij de 3-1 nederlaag tegen het Benfica van oud-Feyenoorder Fredrik Aursnes.