'Feyenoord en Benfica bereiken akkoord over transfer Kökcü'

Feyenoord en Benfica hebben een akkoord bereikt over de transfer van Orkun Kökcü, zo schrijft 1908.nl. De aanvoerder van Feyenoord gaat voor vijf seizoenen tekenen in Lissabon, de verwachting is dat de Turkse international deze week nog een medische keuring zal ondergaan.

Volgens het medium gaat Feyenoord een vast bedrag van dertig miljoen euro ontvangen voor Kökcü. Naast het vaste bedrag is het Dennis te Kloese gelukt om een doorverkooppercentage van 20% toe te voegen aan de deal. Benfica zelf heeft een afkoopclausule van 120 miljoen euro opgenomen in het contract van de Turkse international, mocht deze gelicht worden in de toekomst zullen de Rotterdammers dus nog 24 miljoen ontvangen.

Dit weekend reist Kökcü af naar het zuiden van Europa om de deal compleet te maken. In verband met de interlandperiode van Turkije zal de medische keuring waarschijnlijk in Barcelona plaatsvinden, als de Turkse international medisch is goedgekeurd, zal hij de recordverkoop van Feyenoord zijn. Op 30 juli kan de huidige aanvoerder van Feyenoord een mooi afscheid verwachten, dan komt Benfica naar De Kuip voor de laatste oefenwedstrijd van de voorbereiding. In Lissabon krijgt Kökcü rugnummer tien en kan hij naar verwachting drie keer zoveel salaris verdienen als in Rotterdam.

Lees ook

Lees het artikel op de mobiele website

Net binnen

Bekijk meer artikelen