'Feyenoord bezig met komst verdediger Dávid Hancko'

Dávid Hancko moet de volgende versterking van Feyenoord worden. 1908.nl schrijft dat de club ver wil gaan voor de 24-jarige, linksbenige verdediger van Sparta Praag. De Slowaak kan zowel in het centrum als op linksback spelen.

Volgens het goed ingevoerde medium zijn de eerste contacten tussen de partijen inmiddels gelegd. 'Hancko ziet Feyenoord heel erg zitten en wacht op verdere toenadering van Dennis te Kloese', zo wordt geschreven. Transfermarkt.nl schat de marktwaarde van Hancko, die nog een contract heeft tot 2024, op 4,5 miljoen euro.

Hancko zette zijn eerste stappen in het profvoetbal bij het Slowaakse MSK Zilina, de club waar ook Feyenoorder Robert Bozeník vandaan kwam. Hij werd op twintigjarige leeftijd opgepikt door Fiorentina, maar na slechts één seizoen en vijf wedstrijden in de Serie A, vertrok hij op huurbasis naar Sparta Praag. Die club nam hem een jaar later definitief over.

In de Tsjechische hoofdstad groeide hij al snel uit tot onbetwist basisspeler, die als verdediger ook geregeld betrokken was bij de doelpuntenproductie. In drie seizoenen bij Sparta Praag speelde hij 97 wedstrijden, scoorde hij 20 keer en gaf hij 11 assists. Daarnaast is Hancko ook Slowaaks international. In de nationale ploeg staat hij op 19 wedstrijden, 1 goal en 1 assist.

Lees ook

Lees het artikel op de mobiele website

Net binnen

Bekijk meer artikelen