Kongolo op de weg terug na knieblessure

Kongolo op de weg terug na knieblessure

Terwijl het grootste deel van de selectie zich vorige week tijdens het trainingskamp in Marbella voorbereidde op de tweede competitiehelft, meldde Terence Kongolo zich voor het eerst sinds zijn blessure weer op het trainingsveld op Varkenoord. De talentvolle verdediger raakte tijdens de wedstrijd van Jong Feyenoord/Excelsior tegen Jong FC Twente in november geblesseerd aan zijn knie. Inmiddels is hij op de weg terug en trainde hij deze week voor het eerst met de bal. ‘Ik moet rustig aan doen, maar het gaat steeds beter’, vertelde Kongolo na afloop van de woensdagochtendtraining.

De verdediger scheurde in november de binnenband van zijn linkerknie, waardoor hij maandenlang buitenspel kwam te staan. ‘De eerste zes weken moest ik absolute rust houden en heb ik op krukken gelopen’, blikte hij terug. ‘Later werd dat teruggebracht tot één kruk. Ik heb veel kracht- en stabiliteitsoefeningen gedaan en vorige week trainde ik voor het eerst weer op het trainingsveld. Dat was wennen, maar het gaat steeds beter. Dat ik deze week zelfs al weer oefeningen met de bal doe, geeft een heerlijk gevoel.’

\

Kongolo gaf toe dat het moeilijk was om het trainingskamp in Marbella aan zich voorbij te laten gaan. ‘Natuurlijk wilde ik graag mee, maar voor mezelf was het beter om hier te revalideren. Ook met deze blessure is het zaak om niet te snel te gaan, dus ik moet rustig aan doen en van dag tot dag bekijken hoe mijn knie op de oefeningen reageert.’

Terwijl Kongolo op het ijskoude Varkenoord een individueel programma afwerkte onder leiding van hersteltrainer Marcel Cas, speelde het overige deel van de selectie een aantal korte partijspellen. Trainer Ronald Koeman kon op het goed bespeelbare veld beschikken over negentien spelers, die het verdeeld over twee velden tegen elkaar opnamen. Zij vochten felle duels uit en ook was er een aantal fraaie treffers te bewonderen, waarbij een listig stiftje van Graziano Pellè een van de mooiste was.

Lees meer over
Kongolo
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties