Pellè voelt geen druk om Guidetti op te volgen

Pellè voelt geen druk om Guidetti op te volgen

Feyenoord, dat zaterdagavond PEC Zwolle op bezoek krijgt, speurde stad en land af naar een centrumaanvaller en vond die uiteindelijk op de valreep in Italië bij Parma in de persoon van Graziano Pellè. Het ging op onorthodoxe wijze. „Een vriend van mijn zoon kwam hem tegen en toen gaf Graziano aan dat hij wel weer graag naar Nederland wilde”, meldt trainer Ronald Koeman.

„Het begin van de competitie heeft aangegeven dat we wel uit de voeten kunnen als we voorin de ruimte krijgen. Maar het is een gegeven dat steeds meer ploegen zich aanpassen aan Feyenoord. Daarom hadden we behoefte aan het type diepe spits als Pellè, want dat hadden we niet in de selectie. Of het scorend vermogen oplevert is altijd afwachten, maar met Wesley Verhoek hopen we zo wel een extra kwaliteit in de selectie te hebben.” Koeman werkte een half jaar met de Italiaan bij AZ. „Hij is een fantastische prof, die het maximale doet. Met zijn kwaliteiten past hij bij ons.”

De Italiaan geeft op zijn beurt hoog op van Koeman. „Ik had weinig uitzicht om veel te spelen bij Parma en ik wilde in Italië niet naar een club van een lager niveau. Feyenoord is een grote club en Ronald Koeman is een trainer die veel vertrouwen in mij heeft”, zegt Pellè.

Koeman weet dat Pellè bij AZ een matig trackrecord heeft en dat er nogal eens kritiek op hem was. „Ik weet niet waarom het niet werkte, anders zou ik ook wel beter zijn gaan spelen. Maar ik beschouw dit nieuwe avontuur niet als een kans op revanche. Het kan me weinig schelen wat ze zeggen, ik wil gewoon hard werken voor Feyenoord en het vertrouwen terugbetalen.” Wat nog moeilijk genoeg kan worden als opvolger van Guidetti. „Ieder moment van binnenkomen bij een club is moeilijk. Ik weet niet of ik hetzelfde kan brengen, of dat ik het misschien beter kan gaan doen. Maar ik voel geen druk om hem op te volgen. Ik ga gewoon mijn best doen.”

Lees meer over
Wesley Verhoek
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties