Blokland ziet rijke Rus of Arabier niet zitten

Blokland ziet rijke Rus of Arabier niet zitten

Voor Pim Blokland is het ondenkbaar dat Feyenoord ooit in handen komt van één eigenaar of één partij. „Niemand krijgt hier volledige zeggenschap. Ik heb wel tegen partijen gezegd dat ze kunnen instappen met mijn hulp bij de ’Vrienden van Feyenoord’. Dan kunnen ze 80 miljoen of 100 miljoen inbrengen. Maakt niet uit hoeveel, wij blijven toch op die 49 procent zitten, waardoor de club eigen baas blijft. Het is zelfs zo dat als Feyenoord zelf een Arabier vindt die 200 miljoen op tafel legt voor de club, de Vrienden dat kunnen tegenhouden. Een Arabier wil namelijk 100 procent hebben. Wij hebben laten vastleggen dat Feyenoord zonder ons nooit z’n aandelen kan verkopen.”

De fans van Manchester City voelen zich dankzij hun oliedollars de koning van Europa. Blokland gruwelt. „Je moet ook even vaststellen van hoever die club is gekomen. Die hadden tientallen jaren niks gewonnen, zaten in de derde divisie. Feyenoord moet gewoon Feyenoord blijven. We staan ook helemaal achter de huidige directie en rvc. Iedereen heeft geleerd. December was de mooiste maand van het afgelopen jaar. Daar doe ik het voor. FC Twente thuis, PSV thuis, de goals van Guidetti. Man, dan kijk ik om me heen in De Kuip en zie ik dat iedereen geniet. De fouten die hier zijn gemaakt, worden nooit meer gemaakt. Op de doorbraak van de eigen jeugd zijn we met zijn allen het meest trots.”

’Geen rijke Rus of Arabier

"Ik spreek veel mensen en kom in kringen waar partijen altijd interesse hebben voor een club als Feyenoord. Maar een rijke Rus of een Arabier hoeft hier niet zo gauw binnen te komen." Dat zegt Pim Blokland, voorzitter van de 'Vrienden van Feyenoord'.

"Ik spreek nu voor mijzelf, maar Feyenoord moet van Feyenoord blijven. Daarom stappen wij, de ’Vrienden’, ook uit als de club weer gezond is. We willen op een dag onze aandelen netjes terugverkopen aan de club.”

Als Vitesse, Queens Park Rangers of Sunderland interessant is voor miljardairs uit Rusland, het Midden-Oosten of Amerika, moet Blokland, of Feyenoord, zelf toch ook wel eens bezoek hebben gehad in de afgelopen twee jaar? Blokland toont heel even een glimlach en zegt: „Dat is zelfs binnen Feyenoord niet breed bekend en daar kan ik geen uitspraken over doen. Als het ooit is gebeurd, zeg ik voorzichtig, zou ik het pas hebben gemeld als ik denk dat Feyenoord daar serieus naar zou moeten kijken. Maar ik zal zelf nooit het initiatief nemen om een Russische of een Arabische koper voor Feyenoord te vinden.”

Klik hier voor het gehele interview

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties