MATCHDAY! Feyenoord met één been in kwartfinale ECL

MATCHDAY! Feyenoord met één been in kwartfinale ECL

Het is weer matchday! Feyenoord staat met één been in de kwartfinale van de Conference League. De Rotterdammers moeten vanavond de 5-2 overwinning van vorige week in Servië een passend vervolg geven en zich gaan kwalificeren voor de volgende ronde. De wedstrijd begint vanavond om 21:00 uur en is live te volgen via Veronica, ESPN en via het liveblog op FR12.nl.

Vorm Feyenoord

De Rotterdammers wisten afgelopen zondag na twee wedstrijden weer te winnen in de competitie. Na puntenverlies tegen AZ en FC Groningen werd PEC Zwolle in de traditioneel lastige uitwedstrijd met 1-2 verslagen. Het was wederom Cyriel Dessers die goud waard was voor Feyenoord en met een echte spitsengoal de winnende maakte. Concurrenten PSV en Ajax wonnen ook, waardoor de afstand met de kopposities niet kleiner werd. AZ, dat de Rotterdammers op één punt was genaderd, verloor thuis met 0-1 van FC Twente. Feyenoord hoeft daardoor voorlopig even niet meer naar beneden te kijken.

Van een optimale voorbereiding op de wedstrijd van vanavond is geen sprake. Integendeel, rommeliger dan nu lijkt bijna niet mogelijk. Eerder deze week werd bekend dat Justin Bijlow zwaar geblesseerd is geraakt in de heenwedstrijd tegen FK Partizan en onder het mes moet. Zijn seizoen zit erop en daardoor staat Ofir Marciano de allesbeslissende laatste wedstrijden onder de lat. Feyenoord wilde zich daardoor gaan oriënteren op transfervrije keepers, maar die markt is sinds deze week gesloten. Het laatste alternatief lijkt nu keepers uit Rusland of Oekraïne, die door de oorlog tot het einde van het seizoen transfervrij zijn.

Bijlow is vanavond niet de enige afwezige. Ook Arne Slot, Marino Pusic, Gernot Trauner en Marcus Pedersen zijn er vanavond niet bij. Ze zijn positief getest op het coronavirus en het lijkt voor hen dus een race tegen de klok te worden om De Klassieker van aanstaande zondag te halen. Door de afwezigheid van Slot en Pusic zitten vanavond Sipke Hulshoff en Robin van Persie op de bank naast John de Wolf.

Laatstgenoemde moet schuiven in de formatie door de afwezigheid van Trauner en Pedersen. Zo lijkt Fredrik Aursnes, die net als Tyrell Malacia en Guus Til op scherp staat, de plek van de Oostenrijker in het hart van de defensie over te nemen. Jens Toornstra keert terug op het middenveld en Reiss Nelson lijkt zijn basisplaats van vorig weekend te behouden. Het drietal dat op scherp staat zal vanavond niet gespaard worden, beaamde De Wolf gisteren op de persconferentie. ''Ik denk dat het een verkeerd signaal is op dit moment om mensen te sparen. Dan kan het ook zo overkomen dat we al denken dat we er al zijn. Tuurlijk hebben we een goed resultaat behaald, maar we zijn er nog niet. Dus dat doen we niet.''

Vermoedelijke opstelling Feyenoord

Marciano; Geertruida, Aursnes, Senesi, Malacia; Toornstra, Til, Kökcü; Nelson, Dessers, Sinisterra

Vorm FK Partizan

De Serven deden vorig weekend slechte zaken in de competitie. De thuiswedstrijd tegen Napredak werd met 0-0 gelijkgespeeld en daardoor liep concurrent Rode Ster Belgrado over FK Partizan heen. De tegenstander van vanavond staat nu tweede op gelijke hoogte met koploper Rode Ster Belgrado, dat wel een beter doelsaldo heeft. Van de laatste vijf wedstrijden in de competitie werd er drie keer gewonnen, één keer gelijkgespeeld en één keer verloren.

In tegenstelling tot Feyenoord werd de tegenstander van vanavond geen groepswinnaar. De ploeg van trainer Aleksandar Stanojevic werd tweede in een poule met FC Flora Tallinn, Anorthosis Famagusta en KAA Gent. De Belgen eindigden als eerste, wat betekende dat FK Partizan zich via de tussenronde moest kwalificeren voor de laatste zestien. Dat deden de Serviërs door Sparta Praag over twee wedstrijden met 3-1 te verslaan.

Vermoedelijke opstelling FK Partizan

Popovic; Zivkovic, Vujacic, Sanicanin, Urosevic; Zdjelar, Jojic; Markovic, Natcho, Menig; Milovanovic

Bereikt Feyenoord vanavond de kwartfinale?

Lees meer over
Feyenoord Conference League 2021/2022 MATCHDAY!
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties