Vermoedelijke opstelling: Andere rol Aursnes

Vermoedelijke opstelling: Andere rol Aursnes

Feyenoord kan zich morgenavond voor het eerst sinds jaren weer kwalificeren voor de kwartfinale van een Europees toernooi. De Rotterdammers mogen de opgebouwde 5-2 voorsprong dan niet weggeven in de thuiswedstrijd tegen FK Partizan.

De stadionclub gaat dat wel doen in een andere samenstelling. Buiten Arne Slot en Marino Pusic, die morgen afwezig zijn door een coronabesmetting, zullen Gernot Trauner en Marcus Pedersen om dezelfde reden ontbreken. Justin Bijlow is geblesseerd en komt dit seizoen sowieso niet meer in actie.

Fredrik Aursnes lijkt de meest logische vervanger van Trauner in het centrum van de defensie. De Noor speelde daar ook in de thuiswedstrijd tegen FC Groningen nadat Marcos Senesi gewisseld was. Daarnaast is het onwaarschijnlijk dat invaller-trainer De Wolf in zo'n wedstrijd een beroep gaat doen op de nog onervaren Ramon Hendriks. Philippe Sandler is nog niet fit.

Lutsharel Geertruida komt waarschijnlijk rechtsback te spelen. Op het middenveld neemt Jens Toornstra, die in Servië twee doelpunten voor zijn rekening nam, de plek van Aursnes over. Voorin lijkt Reiss Nelson te starten, die daarmee de voorkeur krijgt boven Alireza Jahanbakhsh en Patrik Wålemark.

Laatstgenoemde wordt steeds fitter, maar kan volgens Slot fysiek gezien de negentig minuten nog niet volmaken. Mocht Feyenoord zich plaatsen voor de kwartfinale van de Conference League, dan zouden Aursnes, Tyrell Malacia en/of Guus Til die wedstrijd kunnen missen bij een gele kaart tegen FK Partizan.

Vermoedelijke opstelling Feyenoord

Marciano; Geertruida, Aursnes, Senesi, Malacia; Toornstra, Til, Kökcü; Nelson, Dessers, Sinisterra

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties