Turken lyrisch over actie van Kökcü voorafgaand Klassieker

Het was een opvallend moment voorafgaand aan de Klassieker tussen Ajax en Feyenoord van afgelopen weekend. Orkun Kökcü en Dusan Tadic weigerde elkaar een hand te geven. Onder meer analist Mario Been zat met verbazing naar de beelden te kijken.

''Ik zat te kijken en het viel me op dat er geen handen werden geschud door de aanvoerders'', vertelt Been in het programma Dit Was Het Weekend. ''Misschien een akkefietje gehad, dacht ik. Ook bij het weglopen gebeurde het niet.''

Daags na de Klassieker is nog altijd niet helemaal duidelijk waarom de aanvoerders van Feyenoord en Ajax elkaar geen hand geven. Vanuit Turkije regent het echter wel complimenten voor Kökcü. Het incident zou alles te maken hebben met de aardbevingen eerder in Turkije.

Tadic weigerde met een bijzondere aanvoerdersband te spelen om slachtoffers in Turkije te steunen. Ajax was de enige club van alle teams in de Eredivisie die dat niet deed. Daarvoor kreeg Tadic heel wat kritiek te verwerken. Kökcü was de actie van de buitenspeler niet vergeten en dat werd duidelijk tijdens de Klassieker.

Kökcü woedend op Conceição
De aanvoerder van Feyenoord heeft een veel bewogen Klassieker achter de rug. Maandagmiddag kwam ook naar buiten dat Kökcü het tijdens de wedstrijd aan de stok kreeg met de Portugees Francisco Conceição. De gemoederen liepen zo hoog op dat Kökcü met een gebalde vuist voor het gezicht stond van de 20-jarige buitenspeler. De middenvelder moest door Javairô Dilrosun en Mats Wieffer tot kalmte worden gemaand.

Lees ook

Lees het artikel op de mobiele website

Net binnen

Bekijk meer artikelen