Tsoungui gaat voor Feyenoord 1: "Het is absoluut een doel"

Tsoungui gaat voor Feyenoord 1: "Het is absoluut een doel"

Feyenoord-huurling Antef Tsoungui heeft in zijn eerste wedstrijden voor FC Dordrecht een erg goede indruk gemaakt. Met zijn aanvallende spel ontvangt de centrale verdediger vanuit verschillende kanten lovende woorden. In zijn officiële eerste wedstrijd aan de Krommedijk was de Belg direct trefzeker.

"Als er een speler uit het huidige samenwerkingstraject Feyenoord 1 zou kunnen halen, dan is hij wel nummer één", vertelt FC Dordrecht-trainer Michele Santoni tegenover het Algemeen Dagblad. "Alles klopte aan die eerste wedstrijd, alleen hadden we meer dan een punt verdiend." Ondanks één doelpunt van Tsoungui wisten de Schapenkoppen de eerste competitiewedstrijd tegen NAC Breda niet te winnen.

Winnen is iets dat er in de jeugdopleiding van Chelsea altijd is ingehamerd, zo vertelt Tsoungui. "Ik heb sterke herinneringen aan mijn tijd bij Chelsea, dat een belangrijke rol heeft gespeeld in hoe ik over voetbal denk. In de academie moet je er als jeugd altijd staan, wedstrijd na wedstrijd. Met de verwachting dat je altijd wint."

Bij FC Dordrecht kan de Belg vooral speelminuten maken en zichzelf verder ontwikkelen, om wellicht ooit het eerst elftal van Feyenoord te bereiken. Zijn spel is vooral kenmerkend door zijn aanvallende inzicht. "Dat is iets dat ik in de jeugd al geleerd heb: probeer altijd vooruit te kijken in plaats van opzij of achteruit en de oplossing naar voren te vinden in plaats van een risicoloze pass in de breedte. Dat is de stijl waar ik van houd, risico in mijn spel leggen."

"Het platform dat gecreëerd is met de samenwerking is geweldig. Of Feyenoord 1 haalbaar is? Je moet altijd groot denken én geloven. Alles kan gebeuren. Het is absoluut een doel. Maar nu voel ik me Dordtenaar. Ik wil niet te ver vooruitlopen, ik heb nog maar een paar wedstrijden voor FC Dordrecht in de benen."

"Favoriete pareltje"
Ook Hans Kraay jr. ziet het talent van Tsoungui. De analist ziet in de centrale verdediger zijn One to Watch van de Keuken Kampioen Divisie, zo vertelde hij op de site van ESPN. "Een centrale verdediger met een heerlijke inspeelpass tussen de linies. Hij speelt graag vooruit, kan uitstekend koppen en scoorde ook met zijn kop tegen NAC Breda. Hij is mijn favoriete pareltje."

Lees meer over
Antef Tsoungui
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties