Ochtendjournaal: Een nederlaag, maar toch feest

Feyenoord sloot het Eredivisieseizoen 2021/22 zondagmiddag af met een 1-2 thuisnederlaag tegen FC Twente. De scherpte leek er behoorlijk vanaf bij de Rotterdammers, al was dat in een wedstrijd die nergens meer om ging en met de finale van de Conference League in het vooruitzicht niet heel onlogisch.

'Gauw tandje erbij', kopte De Telegraaf na de tegenvallende laatste wedstrijd van het seizoen, waarin de spelers misschien ook deels al met hun hoofd in Tirana waren. "Maar een uitzwaaiwedstrijd in de eigen Kuip kun je met goed fatsoen niet laten lopen zoals Feyenoord in de eerste helft deed tegen FC Twente. De energie was niet hoog, de scherpte ontbrak en dan gaan ook andere kleine dingen fout."

Zo zag de krant hoe dat de oorzaak was van beide tegentreffers. "Ofir Marciano kreeg geen controle over de bal bij Ricky van Wolfswinkel, die Dimitrios Limnios kon bedienen (0-1) en scheidsrechter Jeroen Manschot zag geen overtreding in het vasthouden met twee benen van de bal bij Michal Sadilek, terwijl Luis Sinisterra bewust niet wilde trappen bij dat moment. Manschot liet doorspelen en tien seconden later lag de bal opnieuw achter Marciano: 0-2."

"Wat elke keer wel opvalt bij Feyenoord is dat de ploeg een opmerkelijke veerkracht heeft als het tegenzit", stelde het dagblad tot slot. "Ook alle wissels, met Jens Toornstra voorop, gooiden er nog een schepje bovenop na rust. Het zorgde voor een goal van de favoriete spits van het Legioen: Cyriel Dessers."

Tirana
Het Algemeen Dagblad hechtte een stuk minder waarde aan het wedstrijdverloop en het resultaat tegen FC Twente. "Een nederlaag, maar toch feest", opende de krant, waarbij werd opgemerkt hoe alles rond de wedstrijd in het teken stond van de finale van de Conference League. "Feyenoord maalde niet om de mislukte afsluiter van het seizoen tegen FC Twente, het aftellen naar de Europese finale in Tirana laat deze dagen alles verbleken tot nietszeggende details."

Lees ook

Lees het artikel op de mobiele website

Net binnen

Bekijk meer artikelen