MATCHDAY! Finalewedstrijd tegen Almere City voor Feyenoord O21

Het is matchday voor Feyenoord O21! De mannen van trainer Sipke Hulshoff spelen vanmiddag de finale van de competitie tegen de leeftijdsgenoten van Almere City. Het is een belangrijk duel in de strijd om promotie naar de Tweede Divisie. De wedstrijd begint vanmiddag om 15:00 uur en zal te volgen zijn via een livestream.

De beloftenploeg van de Rotterdammers kwam in de tweede seizoenshelft langzaam op gang, maar werd vorige week kampioen van de voorjaarscompetitie na een zege op bezoek bij Willem II O21 (1-4). Omdat Almere City O21 in het najaar kampioen werd, spelen de twee teams vanmiddag de finale om te bepalen wie de eindwinnaar van de competitie is. Het duel op Varkenoord is meteen ook bepalend; een return is er niet. Drie weken geleden werd er nog met 4-1 gewonnen van Almere City O21.

Lees ook

Als Feyenoord O21 vanmiddag wint, wat dan?
Dan is het kampioen van de beloftencompetitie. Dat betekent echter niet dat het direct promoveert naar de Tweede Divisie. Daarvoor is het voor een groot deel afhankelijk van Jong FC Volendam. Als zij zeventiende of achttiende eindigen, degraderen ze direct. Als ze negende of hoger worden, dan kan Feyenoord - ongeacht de uitslag van vanmiddag - niet promoveren naar de Tweede Divisie.

Met andere woorden: als FC Volendam niet in de top negen van de eigen competitie eindigt en Feyenoord wint vanmiddag van Almere City O21, dan zal in twee wedstrijden tegen FC Volendam worden bepaald wie van de twee volgend seizoen in de Tweede Divisie speelt. De Volendammers staan, met nog vier wedstrijden te gaan, op zes punten van plek negen en op acht punten van plek zeventien.

Lees het artikel op de mobiele website

Net binnen

Bekijk meer artikelen