Lazio verliest generale repetitie voor Feyenoord-uit

SS Lazio heeft in aanloop naar de uitwedstrijd tegen Feyenoord niet weten te winnen in de Serie A. De Romeinen gingen voor eigen publiek verrassend met 1-3 onderuit tegen Salernitana.

Maurizio Sarri koos ervoor om sterspeler Sergej Milinkovic-Savic niet te laten starten. De middenvelder stond op scherp en zou bij een gele kaart de Romeinse derby tegen AS Roma van volgende week moeten missen. Vanwege de stand moest hij toch binnen de lijnen komen, maar kon een nederlaag niet voorkomen. Tot overmaat van ramp pakte Milinkovic-Savic tien minuten voor tijd een gele kaart.

Met drie tegendoelpunten voor SS Lazio in de competitie komt ook een einde aan een fraaie reeks. De Italianen waren zes duels op rij zonder tegentreffer in de Serie A. Salernitana, met invaller Tonny Vilhena, maakt hier dus een einde aan. Lazio kwam enkele minuten voor rust nog wel op voorsprong door een doelpunt van Mattia Zaccagni. Kort na de onderbreking verschalkte routinier Antonio Candreva Lazio-doelman Ivan Provedel met een lob. Federico Fazio maakte de 1-2 en Boulaye Dia de 1-3.

Lazio, dat door de nederlaag vierde staat in de Serie A, speelt donderdag om 18.45 uur het cruciale uitduel met Feyenoord in de groepsfase van de Europa League. De Rotterdammers hebben na vijf speelrondes drie punten minder dan de Italianen in Groep F.