Jahanbakhsh trefzeker in gewonnen oefenduel Feyenoord

Feyenoord heeft de besloten oefenwedstrijd van vandaag winnend afgesloten. De Rotterdammers versloegen FC Dordrecht met 5-0 in De Kuip. Alireza Jahanbakhsh was belangrijk voor Feyenoord met twee doelpunten tegen de club uit de Keuken Kampioen Divisie.

De hoge pressing van Feyenoord werd FC Dordrecht al in de twaalfde minuut te machtig. Alireza Jahanbakhsh had daar al een rol in, maar Cole Bassett was van dichtbij de afmaker. Via de binnenkant van de linkerpaal opende hij de score. Jahanbakhsh verdubbelde de marge in de 35ste minuut door snoeihard een strafschop binnen te schieten, na een overtreding op Mimeirhel Benita: 2-0.

Die pegel via de onderkant van de lat was al mooi, maar dat kon zeker gezegd worden van de vrije trap die de Iraniër drie minuten later in de linkerbovenhoek ramde. Van een kleine dertig meter liet hij de keeper van Dordrecht kansloos. Na rust tilde Noah Naujoks de score naar 4-0, na een korte combinatie met Mo Taabouni, waarna het fraai slotakkoord voor invaller Aliou Baldé was. De buitenspeler vuurde de bal van dichtbij in de rechterkruising: 5-0.

35' | 2-0 | Alireza Jahanbakhsh (strafschop)
38' | 3-0| Alireza Jahanbakhsh
52' | 4-0 | Noah Naujoks
83' | 5-0 | Aliou Baldé

Opstelling Feyenoord
Marciano; Benita, Valk (81’ Groen), Van der Zeeuw, Hartman (59’ Kleijn); Toornstra, Bassett, Dermane (46’ Hartjes); Jahanbakhsh (81’ Baldé), Naujoks, Taabouni.

Opstelling FC Dordrecht
Doornbusch; El Azzouzi, Koswal, Miceli, Savastano; Seltonrijch, Brito, Suray, Noc; Longo, Camara.

Feyenoord Onder 21
Naast het eerste speelde ook Feyenoord Onder 21 een oefenwedstrijd. De beloften waren op Varkenoord met 6-0 te sterk voor Prestige Sports dankzij onder meer drie doelpunten van Shiloh 't Zand. Ook Antoni Milambo en Jaden Slory waren belangrijk.