'Feyenoord heeft Bjørkan binnen met optie tot koop'

Feyenoord heeft Fredrik Bjørkan binnen, zo meldt het Duitse BILD. De Rotterdammers huren de 24-jarige linksback van Hertha BSC, met een optie tot koop van drie miljoen euro. De Noor traint al niet meer mee met de ploeg uit Berlijn.

Ook de trainer van Hertha BSC, Sandro Schwarz, bevestigt het vertrek van Bjørkan. ''Fredrik gaat ons verlaten.'' De linksback miste eerder deze week al een training van de Duitsers en was zaterdagavond al aandachtig toeschouwer bij de wedstrijd van Feyenoord tegen FC Emmen (4-0).

Lees ook

Bjørkan stond in december van vorig jaar ook al in de nadrukkelijke belangstelling van de Rotterdammers, maar koos toen voor de transfervrije overstap naar Hertha BSC. In het afgelopen half jaar speelde de Noor tien wedstrijden voor de club uit de Bundesliga.

Nu kiest de linksback dus wel voor Feyenoord en Arne Slot. De trainer gaf zaterdagavond al aan dat het niet gek is dat zijn club nog een linksback op het oog heeft. ''Hartman is nog niet fit voor 90 minuten. Lopez moet nog wennen aan Nederland en het niveau hier. We krijgen straks een dubbel programma. Dus het is niet raar dat wij als club nog kijken naar die positie.''

Lees ook

Lees het artikel op de mobiele website

Net binnen

Bekijk meer artikelen