Feyenoord door als groepswinnaar na zenuwslopende avond

Feyenoord is als groepswinnaar geeindigt in de Europa League! Na een bloedstollende wedstrijd wonnen de Rotterdammers met 1-0 van Lazio, wat genoeg was voor plek één. Wat een avond!

Slot gaf woensdagmiddag op de persconferentie aan dat hij voor een verrassing in de basis ging kiezen. De trainer doelde daarmee uiteindelijk op Igor Paixão, die daarmee zijn basisdebuut voor de Rotterdammers maakte. Verder koos Slot voor Marcos Lopez op de linksbackpositie, wat ten koste ging van Jacob Rasmussen. Danilo hield concurrent Santiago Gimenez voor de tweede wedstrijd op rij op de bank.

Er waren kansen voor beide ploegen in de eerste vijf minuten. Zo kreeg Danilo al na één minuut een grote mogelijkheid, maar de Braziliaan werkte de bal met links net naast. Lazio werd daardoor meteen gewaarschuwd, maar dat zorgde er niet voor dat de Italianen gelijk onder de indruk waren. Felipe Anderson kon na vijf minuten namelijk bijna profiteren van een grove fout van Dávid Hancko, die volledig over de bal heen maaide. De vleugelspeler schoot gelukkig via de vingertoppen van Justin Bijlow op de lat.

Het tempo werd na ruim twintig minuten spelen iets lager, waardoor de Rotterdammers de tijd kregen om een gaatje te vinden in de Italiaanse verdediging. Dat lukte nauwelijks, waardoor Paixão en Dilrosun het van afstand probeerden. Eerstgenoemde kwam het dichtste bij, maar Ivan Provedel bracht redding. De Italiaanse doelman kon het schot van Dilrosun na kijken, want die vloog ruim over. De concentratie leek een paar minuten voor rust even weg in de verdediging van Feyenoord, waar Lazio dankbaar gebruik van maakte. Mattia Zaccagni schoot in de aanval die volgde vervolgens gelukkig naast.

Quilindschy Hartman verving de matig spelende Lopez na rust en daar werd Feyenoord meteen beter van. De jeugdexponent gaf al snel een aantal dreigende voorzetten, maar er was niemand die daar zijn hoofd tegenaan kon zetten. Enkele minuten later gaf Dilrosun een onbegrijpelijke bal richting Gernot Trauner, waar Anderson mee aan de haal ging. De vleugelaanvaller stuitte echter op Bijlow, die zijn ploeg daardoor op de been hield.

Ruim een half uur voor tijd zette Gimenez De Kuip in vuur en vlam. De Mexicaan profiteerde van klungelig verdedigen van Lazio en kon vervolgens in een leeg doel binnenschieten: 1-0! De Rotterdammers sprongen door het doelpunt van plek vier naar plek één, wat zorgde voor alleen maar meer spanning en stress. Tien minuten na de treffer raakte Orkun Kökcü de buitenkant van de paal. In de slotfase was het helemaal nagelbijten. Gelukkig hield Feyenoord stand, waardoor het als groepswinnaar eindigt!