Even voorstellen: De tegenstanders van Feyenoord in de Conference League

Feyenoord weet wie de tegenstanders worden in de poulefase van de Conference League. De Rotterdammers vormen samen met Slavia Praag, FC Union Berlin en Maccabi Haifa Groep E. Het lijkt vooraf een behoorlijk zware poule, maar Feyenoord is zeker niet kansloos om de volgende ronde te bereiken. De ploeg van Arne Slot heeft een selectie waarde van 97 miljoen euro.

Slavia Praag
Stadion: Eden Aréna (capaciteit 20.800)
Marktwaarde selectie: 91,60 miljoen

Slavia Praag is groepshoofd in Groep E en neemt positie 32 in op de UEFA coëfficiënten ranglijst. De club zou na Tottenham Hotspur, AS Roma en Basel de sterkste club in de Conference League moeten zijn. De club werd op de valreep uitgeschakeld voor de Europa League door verrassend over twee wedstrijden met 4-3 van het Poolse Legia Warschau te verliezen. Die uitslag zorgde ervoor dat Feyenoord in pot 2 terecht kwam in plaats van pot 1.

FC Union Berlin
Stadion An der alten Försterei (capaciteit 22.012)
Marktwaarde selectie: 80,5 miljoen

Met Union Berlin treft Feyenoord waarschijnlijk de zwaarste tegenstander uit pot 3. De Duitsers nemen plek 99 in op de UEFA coëfficiënten ranglijst, maar dat heeft vooral te maken met het feit dat Union pas sinds 2019 in de Bundesliga uitkomt, waar het in het eerste seizoen een keurige elfde plek veroverde. De club heeft zich in korte tijd ontwikkeld tot een moeilijk te verslaan elftal dat meestrijdt om de Europese plekken in de loodzware Bundesliga.

"Voor veel fans is FC Union Berlijn een levensbeschouwing, een beeld van hoe de wereld op zijn minst zou moeten zijn. Een coherente gemeenschap, gehouwen op saamhorigheid en gelijkheid. Waarin iedereen elkaar helpt, waarin mensen schouder aan schouder staan en waarin kleur, religie of klasse geen enkele rol spelen. En waarin je – op weg naar het stadion – de lege bierfles in het winkelwagentje van de dakloze achterlaat zodat die met het statiegeld ook een beetje geluk kan innen. Dat is de ongeschreven regel van FC Union Berlin. Dat ís FC Union Berlin, de club van de kleine man", aldus omschreef Voetbal International de cultclub.

FC Union Berlin speelt de Europese wedstrijden niet in het eigen stadion, maar in het stadion van Hertha BSC. Het Olympiastadion heeft een capiciteit van 74.475 toeschouwers.

Maccabi Haifa
Sammy Oferstadion (capaciteit 30.780)
Marktwaarde selectie: 17,48 miljoen

Maccabi Haifa vinden we pas terug op plek 279 van de UEFA coëfficiënten-lijst en de Israëliërs moesten net als Feyenoord twee voorrondes en een play-off overleven om de groepsfase te bereiken. In de tweede voorronde schakelde Maccabi Haifa Neftçi PFK (7-3 over twee wedstrijden, Azerbeidzjan, nummer 245 van Europa) uit. In de derde voorronde klopte de club HB Tórshavn (7 -3 over twee wedstrijden, Faeröer Eilanden, nummer 285 van Europa). In de play-off was Dinamo Tbilisi de laatste horde die genomen werd (7-2 over twee wedstrijden, Georgië, nummer 153). De Israëlische competitie gaat aanstaand weekend van start.

Lees het artikel op de mobiele website

Net binnen

Bekijk meer artikelen