Fotoverslag FK Partizan - Feyenoord online

Het was een Europese avond om niet snel te vergeten. Feyenoord deed uitstekende zaken in Belgrado en staat met één been in de volgende ronde van de Conference League. FK Partizan werd overtuigend met 2-5 verslagen. Ruim 1400 Feyenoorders waren aanwezig bij het duel in Belgrado.

Voor de vele Feyenoord supporters stonden er bussen in het centrum klaar die je in 15 minuten nabij het uitvak brachten. Langs de gehele route stond er politie die een oogje in het zeil hield.

Eenmaal aangekomen bij het stadion waren er meer stewards en politie te zien dan voetbalsupporters.

De dubbelsjaals waren binnen de kortste keren uitverkocht.

Het zicht vanuit het stadion op het centrum van Belgrado.

Langzaam druppelen de Feyenoord supporters die net als wij op eigen gelegenheid zijn gekomen naar binnen door de strenge controle. Munten en aanstekers werden in beslag genomen.

Vanaf het uitvak zagen wij een een uur voor de wedstrijd de eerste bussen met supporters arriveren vanuit de binnenstad, waar de gehele dag een zeer goede sfeer heerste.

Het hand in hand galmde door de omgeving.

1 voor 1 naar binnen, dat duurt even.

De rest van het stadion is nog leeg.

Bij aanvang van de wedstrijd zagen wij dat er nog redelijk veel lege plekken waren. Waarschijnlijk hadden de fans van onze tegenstander er al geen vertrouwen in ondanks de zeer goed reeks in hun eigen competitie

Het viel ons op dat er bij de opkomst van de spelers geen fakkels of vuurwerk te zien was, terwijl Partizan er hier nogal om bekend staat.

Maar op het moment dat de scheidsrechter fluit voor de aftrap is er enorm veel vuurwerk te zien.

Nadat we iedereen de beste wensen hadden gewenst konden we gaan genieten van ons Feyenoord.

Na dertien minuten stond de 1-0 op het scorebord, terwijl Partizan nog niet echt gevaarlijk was geweest.

1-1 bleek ook de ruststand.

Kort na rust begon Feyenoord niet scherp en schoot Jovic zijn club weer op voorsprong.

Grote vreugde op de tribune uiteraard.

Maar Feyenoord is de betere ploeg.

Onze fysieke en mentale kracht is enorm.

2-2 van onze spits DESSERS.

In het vak naast ons zijn ze meer bezig met gekke gebaren en het gooien van allerlei meuk dan het steunen van hun team.

En het wordt nog veel mooier.

Geertruida 2-3.

Het Partizan bestuur zakt steeds dieper weg in hun stoelen en ziet een oppermachtig Feyenoord.

Totale gekte als Sinisterra de 2-4 scoort.

Wat een geweldige club hebben wij toch.

Eindelijk zijn ze stil in het naastgelegen vak: zelfs de fans van Partizan zijn onder de indruk van het oppermachtige Feyenoord.

En dit alles hebben we te danken aan deze man en zijn technische staf.

Een groot feest als Toornstra in de 77e minuut zijn 2e en Feyenoord zijn 5e doelpunt maakt.

Wie had dit durven dromen.

KOMEN WIJ UIT ROTTERDAM !

Feyenoord BEDANKT !!!!

De lokale brandweer kan naar huis.

De spelers van Partizan bedanken hun trouwe fans.

Het stadion wordt onder zachte dwang leeggeruimd.

Maar wij gaan door met ons feestje.

Wat een geweldige avond was het weer.

Na de wedstrijd was het gebruikelijke wachten totdat de omgeving veilig genoeg was om de Feyenoordsupporters met de bussen terug te brengen naar het centrum. Daar waar de overwinning tot in de kleine uurtjes gevierd zal worden.

Terug naar Rotterdam waar wij binnenkort de klus kunnen afmaken.