Fotoverslag Feyenoord - AZ online

Eigenlijk zou je kunnen zeggen dat Feyenoord vandaag een moeilijke reeks af kan sluiten en wie had gedacht dat we nog steeds bovenaan zouden staan na al die wedstrijden.

De spanning zit er goed in en mensen gaan al vroeg naar het stadion op deze late avondwedstrijd.

Feyenoord: Wellenreuther; Pedersen, Geertruida, Hancko, Hartman; Wieffer, Dilrosun, Timber; Jahanbakhsh, Gimenez, Idrissi.

De regen komt met liters tegelijk naar beneden maar de supporters op de parterres trekken zich daar niets van aan.

De wedstrijd tussen de nummer 1 en nummer 2 vandaag, de inzet is hoog, de verliezer kan zomaar derde staan na deze speelronde.

Op de noordzijde prachtige vlaggen in de kleuren van Rotterdam.

Feyenoord doet de lichten uit en het vuurwerk gaat de lucht in.

Het vuurwerk is normaal gesproken al waanzinnig om te zien, maar doordat het zo donker is, is het helemaal adembenemend.

WAANZINNIG!

WELKOM IN ROTTERDAM!

Buiten De Kuip worden ook flinke potten vuurwerk afgestoken.

En De Kuip voegt een nieuw hoofdstuk toe aan haar prachtige historie.

Daar ergens komt het elftal onder leiding van Geertruida het veld op.

En als de lichten weer aan zijn en iedereen op zijn of haar plek staat, kunnen we beginnen!

Feyenoord lijkt de eerste twintig minuten een beetje van slag te zijn.

En met alle pech van de wereld komt de bal via Dilrosun in het eigen doel terecht...

AZ begint vervolgens tijd te rekken, de boel te vertragen en eigenlijk alles te doen wat niets met voetbal te maken heeft.

Feyenoord komt daardoor niet echt toe aan een fatsoenlijke aanval.

Tot in de blessuretijd van de eerste helft, Jahanbakhsh zet Feyenoord fantastisch op 1-1 en het leven ziet er opeens een stuk mooier uit!

Geen tijd om te juichen, iedere seconde is kostbaar.

Nog een klein vuurwerkje op vak W.

En met 1-1 is de schade hersteld en kan de tweede helft eigenlijk alleen maar beter worden.

AZ mag aftrappen en Feyenoord moet het initiatief nemen.

En dat doet het ook maar het is erg lastig om door de tien verdedigers van AZ heen te voetballen.

AZ komt er dan ook niet aan te pas maar Feyenoord moet blijven druk zetten.

En dan in de 90ste minuut.... Corner vanaf rechts,

De bal komt bij Pedersen voor zijn voeten en die haalt genadeloos uit.

Bal vliegt omhoog

En op het juiste moment valt hij zo buiten het bereik van de AZ keeper in het doel...

JAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA

JAAAAAAAAAAAAAAAAAAAJAAAAAAAAAAAAAAAJAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA

DE KUIP ONTPLOFT

WAT EEN ONTKNOPING

Nog even vijf minuten tijdrekken in de blessuretijd, toen bleken die van AZ toch opeens haast te hebben maar daar moet je schijt aan hebben.