Feyenoord O19 overwintert in Youth League na winst op Lazio O19

Zoals gebruikelijk in de groepsfase van de Champions League komen de talenten van Feyenoord op dezelfde dag in actie in de Youth League. Als koploper van Groep E trapten de Rotterdammers net buiten Rome af tegen SS Lazio Onder 19. Ook na de wedstrijd blijft het elftal van Robin van Persie bovenaan staan, dankzij doelpunten van Aymen Sliti, Nesto Groen en Fabiano Rust werd er namelijk met 1-3 gewonnen.

Aan de aftrap stonden drie andere namen dan in de thuiswedstrijd tegen de Italianen. Nassim El Harmouz was namelijk geschorst en werd vervangen door Thijs Kraaijeveld, Jaden Slory heeft een blessure waardoor Nesto Groen kon beginnen en Jan Plug begon als linksback omdat Jayden Candelaria ziek was. De Rotterdammers begonnen direct erg sterk aan de wedstrijd en eigenlijk maakte de thuisploeg geen kans in de eerste tien minuten van de wedstrijd. Nadat Kraaijeveld op een mooie wijze zijn tegenstander door de benen speelde, wist Aymen Sliti de bal perfect op de linker bovenhoek te krullen. Een betere start kon Van Persie vooraf haast niet wensen.

Feyenoord bleef in het vervolg van de eerste helft nog altijd heersend, maar echte grote kansen vielen er niet voor beide ploegen. Totdat Lazio in de 24ste minuut ineens achter de verdediging van de Rotterdammers belandde. Het schot van Lorenzo D’Agostini leverde geen gevaar op, echter zorgde zijn inzet wel voor een corner. Uit die hoekschop wist Filipe Bordon de bal snoeihard tegen het net te koppen. In het vervolg van de eerste helft waren beide ploegen aan elkaar gewaagd en vielen er ook geen grote kansen.

Tweede helft
De tweede helft begon niet al te spectaculair. Feyenoord had in het eerste kwartier het meeste balbezit, maar wist dit niet om te zetten tot een doelpoging. Na 54 minuten kwamen de Rotterdammers via Sliti nog het dichtst bij de goal, maar zelfs zijn bal kwam niet tussen de palen. Echter hoefde Van Persie zich geen zorgen te maken, want ook Lazio was erg slordig en wist het balbezit niet om te zetten tot een doelpoging.

Lazio begon na zestig minuten steeds vaker druk te zetten en kwam ook iets meer op de helft van Feyenoord, maar op zoek naar de voorsprong hoefde de thuisploeg niet lang, want via een goede actie van Leo Sauer en echte spitsengoal van Groen waren het de Rotterdammers die op een voorsprong kwamen. In het restant van de wedstrijd bleven de Italianen wel zoeken naar de gelijkmaker, maar de verdediging van Van Persie bleef de hele wedstrijd scherp. De Rotterdammers wisten hun goede spel zelfs nog te belonen in de laatste minuten met een extra doelpunt. Fabiano Rust schoot de 1-3 binnen na een goede individuele actie. Overwintering in de Youth League is hiermee een feit, en dat mag een knappe prestatie genoemd worden.

groen

Scoreverloop
10' | 0-1 | Sliti
25' | 1-1 | Bordon
66' | 1-2 | Groen
90+2' | 1-3 | Rust

Opstellingen
SS Lazio O19: Renzetti; Bedini, Dutu, Ruggeri, Milani; Nazaro, Bordon, Napolitano; Yordanov, D'Agostini, Fernandes.
Feyenoord O19: Ka; Read, Giersthove, Sebbar, Plug; Zechiël, Kraaijeveld, Groen; Sauer, Redmond & Sliti.

Wissels
SS Lazio O19: Magro, Sardo, Petta, Serra, Sulejmani, Bigotti, Zazza.
Feyenoord O19: Haksteeg, Arnaud, Moses, Otte, Ouarghi, Sneijer & Rust.

Club Wedstrijden Punten
Feyenoord O19 4 10
Atlético Madrid O19 4 9
SS Lazio O19 4 2
Celtic FC O19 4 1

Met een voorsprong van acht punten op Lazio O19 kunnen de Rotterdammers niet verder zakken dan plek twee. Er zit nog wel een groot verschil tussen de eerste en tweede plek, dus ook in de komende wedstrijden staat er nog genoeg op het spel. De koplopers van de groepsfase gaan rechtstreeks naar de laatste zestien, terwijl de nummer twee nog een play-offs ronde speelt. Tijdens de play-offs komen ook de groepswinnaars van de 'Domestic Champions Path' erbij, de kampioenen van de O19-competities waarvan het eerste elftal niet speelt in de Champions League.