Wellenreuther: "We hebben een hele goede relatie en waarderen elkaar"

Wellenreuther: "We hebben een hele goede relatie en waarderen elkaar"

Hoewel Timon Wellenreuther officieel de tweede doelman is bij Feyenoord, kwam hij in het vorige en huidige seizoen veel wedstrijden in actie door de blessures van Justin Bijlow. De Duitser had met zijn reddingen tegen Sparta en Ajax een belangrijk aandeel in het kampioenschap en stond dit seizoen ook onder de lat tegen Atlético Madrid in de Champions League.

"Ons doel is duidelijk om weer kampioen te worden, ook al maakt PSV dit seizoen een ijzersterke indruk", vertelt de doelman in gesprek met het Duitse Kicker over de doelstelling van Feyenoord dit seizoen. "We hebben nog geen wedstrijd verloren in de competitie, we hebben de laatste zes gewonnen en staan ​​er goed voor, ook al hebben drie andere teams momenteel nog beter gescoord."

"De drie punten in de thuiswedstrijd tegen Celtic FC waren belangrijk", blikt Wellenreuther terug op de start van de Champions League. "Winnen bij Atletico Madrid is voor elk team moeilijk, maar we hadden kansen om te winnen. Helaas is dat niet gelukt, ook al hebben we heel goed gespeeld. Maar twee doelpunten van Atletico waren het gevolg van twee ongelukkige scheidsrechterlijke beslissingen voor ons. Ons doel blijft: we willen overwinteren in de Champions League."

"Spelen in de Champions League was voor mij een kinderdroom", vervolgt de Duitser over spelen op het hoogste niveau in Europa. "Acht jaar geleden werd het werkelijkheid in de twee wedstrijden tegen Real Madrid. Als 19-jarige kon ik het toen nog niet echt beseffen en werd ik in het diepe gegooid. Ik heb de wedstrijden tegen Celtic en Atletico heel bewust meegemaakt en genoten. Hoe dan ook zal de 4-3-zege in Bernabeu zeker een hoogtepunt in mijn carrière blijven."

Eerste keeper
Door de blessure van Bijlow heeft Wellenreuther dit seizoen al behoorlijk wat wedstrijden onder de lat gestaan. "Ik heb dit jaar al 23 competitiewedstrijden voor Feyenoord gespeeld. Als ik speel, wil ik presteren, het team helpen en winnen, de rest is de beslissing van de coach. Justin heeft zijn pols gebroken en komt snel terug. We hebben een hele goede relatie en waarderen elkaar. Ik blijf mijn best doen, ben blij met de prestaties die ik heb kunnen laten zien en voel hiervoor grote waardering van de club en de fans."

Afgelopen zomer kwam de doelman over van Anderlecht en dus zit Wellenreuther voorlopig wel op zijn gemak bij Feyenoord, al heeft hij wel ambities. "Ik plan niet groots en ik denk van jaar tot jaar. Vorig seizoen werd ik gehuurd van Anderlecht, daarna kocht Feyenoord mij. Mijn contract loopt tot 2025 en idealiter sta ik in deze periode op nummer 1."

"Als ik een vergelijking zou moeten maken met een club in Duitsland, zou het Schalke 04 zijn", probeert Wellenreuther uit te leggen wat voor club Feyenoord is. "Rotterdam is ook een arbeidersstad, de fans zijn dol op de club en besteden er elke cent aan. Inmiddels zijn 5.000 fans naar Madrid gereisd en hebben ze het tegen de 60.000 Madrilenen opgenomen. En thuis is De Kuip een herkenningspunt van de stad. Een geweldig cultstadion met de beste sfeer van Nederland."

Feyenoord moet Bijlow direct weer opstellen
Lees meer over
Timon Wellenreuther
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties