Uitblinker Wellenreuther: ''Dat is alles wat ik kan doen''

Timon Wellenreuther was samen met Thomas Beelen een van de uitblinkers tegen AS Roma. De doelman zorgde er vooral in de eerste helft voor dat de Italianen niet konden scoren. Wellenreuther houdt een dubbel gevoel over aan het eerste duel in de tussenronde van de Europa League.

''Als je 1-0 voor komt in de wedstrijd, goed aan het verdedigen bent dan heb je het gevoel dat je meer verdient,'' begint de 28-jarige Duitser in gesprek met Veronica. ''Over de gehele wedstrijd krijgen beide ploegen voldoende kansen, dan is 1-1 een eerlijk resultaat.'' Wellenreuther was enorm belangrijk door onder meer een schot van Pellegrini op de lat te tikken. ''Ik dacht eerst dat de bal over ging. Uiteindelijk was het een goede redding.''

Wellenreuther is de tweede doelman van Feyenoord en schikt zich in zijn rol. Toch is het mentaal schakelen wanneer hij weer elke week maximaal moet presteren na een periode op de bank. ''Het is niet makkelijk. Wanneer je minuten moet maken dan moet je er klaar voor zijn en mezelf laten zien. Dat is alles wat ik kan doen. Hard werken en in de minuten laten zien dat ik het kan. Als je hard blijft werken in de trainingen dan betaalt dat zich uit op het veld.''

Na afloop van de wedstrijd tegen AS Roma krijgt Wellenreuther de vraag of hij niet meer verdient nu hij elke week goed staat te keepen. ''Ik ben nu gewoon gelukkig dat ik minuten kan maken, dat is het. Ik weet niet voor hoe lang, en laat het elke wedstrijd zien.'' De verslaggever vraagt door en wil vooral weten of de doelman niet meer speeltijd verlangt en eerste doelman wil worden. Desnoods in de zomer bij een andere club. ''Ik heb geen idee, dat is heel ver weg. We hebben nog genoeg wedstrijden te spelen.''

De relatie met Justin Bijlow is goed. De twee steunen elkaar en er is geen sprake van een felle concurrentiestrijd. ''Ja, we zijn goede vrienden. De relatie is goed. Ik leef met hem mee, natuurlijk ben ik blij om te spelen. Aan de andere kant is het heel vervelend voor hem. Hij is ongelukkig op bepaalde momenten, want hij is een topsportman en doet er alles voor. Hij komt zeker een stuk sterker terug.''