Twijfels bij toptransfer Gimenez: "In principe moet hij verkocht worden"

Twijfels bij toptransfer Gimenez: "In principe moet hij verkocht worden"

Al het gehele seizoen is Santiago Gimenez een van de meest besproken spelers van de Eredivisie. In de eerste seizoenshelft omdat hij erop los scoorde en op weg leek naar een toptransfer, maar inmiddels gaat het er juist over dat hij die vorm maar niet weet terug te vinden.

De vraag is dan ook of zijn toptransfer er alsnog komt. In Goedemorgen Eredivisie beweerde Aad de Mos zelfs dat het plafond van Gimenez niet hoger zou liggen dan bij een club als Hoffenheim. Clubwatcher Mikos Gouka ging in de AD Voetbalpodcast iets serieuzer in op de situatie. "Het is natuurlijk een mysterie. Ik vind het heel moeilijk om te oordelen, omdat ik Gimenez echt heel goede wedstrijden heb zien spelen."

Hij wees op de goede vorm van Gimenez in de eerste seizoenshelft en in het bijzonder de thuiswedstrijd tegen Lazio. "Hij was de eerste twee wedstrijden in de Champions League geschorst, maar kon tegen Lazio weer spelen. Toen zei iedereen: nu moet hij het ook op dat podium laten zien. En dat deed hij, met twee goals. Toen kreeg je wel het idee dat er grote clubs voor hem zouden komen. Bij iedere Europese wedstrijd werd er ook naar gevraagd: is het iets voor Real Madrid of Atlético?"

Wel of geen toptransfer?
"Natuurlijk kun je door vermoeidheid, het heen en weer reizen naar Mexico of gewoon een vormdip wat minder spelen", vervolgde Gouka. "Maar hij valt nu zo ver terug. Als directeur van een topclub denk je toch: als het bij Feyenoord niet lukt, hoe ga je dat hier dan doen? Tegen Ajax zag je de frustratie bij hem. Het stond 6-0 en hij dacht: ik moet op dat scorebord staan. Het publiek is wel dol op hem. Elke keer als er iets mis ging, begonnen ze zijn naam te scanderen. Dat maak je ook niet overal mee. Hij krijgt een enorme steun, maar het komt er niet uit."

Hoe denkt Gouka dan over een zomerse transfer? "In principe moet hij verkocht worden. Die afspraken liggen er", weet hij. "En in die laatste wedstrijden zal hij heus nog wel een goal maken. Als Feyenoord nu zegt: 'ga maar op de bank zitten, we gaan met Ueda spelen', dan keldert de prijs natuurlijk. En Ueda maakte dan de winnende goal bij Heerenveen, maar verder is hij ook vooral nog zoekende. Het is niet zo dat hij er een echte concurrentiestrijd van maakt."

Lees meer over
Santiago Gimenez
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties