Slot blij voor Timber: "Er kwam een grote glimlach op zijn gezicht"

Slot blij voor Timber: "Er kwam een grote glimlach op zijn gezicht"

Vrijdagmiddag werd de voorselectie van het Nederlands Elftal bekendgemaakt en daar zat Quinten Timber voor het eerst bij. Daarnaast heeft Ronald Koeman ook Lutsharel Geertruida, Quilindschy Hartman en Mats Wieffer opgeroepen. Arne Slot zag een grote glimlach op het gezicht van de debutant en vindt het een beloning voor zijn prestaties.

"Ik was er niet bij toen hij het las, maar ik heb hem net wel even gefeliciteerd", vertelt Slot op de persconferentie. "Er kwam een grote glimlach op zijn gezicht. Het is een voorselectie, maar het is al mooi als je er nog niet bij hebt gezeten, dat je er dan bij zit. Het is een mooie boost voor hem om ook de komende weken weer aan te vliegen. Het is gezien hoe hij zich de afgelopen weken tot maanden ontwikkeld heeft, een logisch gevolg dat je bij de voorselectie zit. Dit is een mooie eerste stap."

Hartman twijfelgeval
Hartman ontbrak afgelopen donderdag in de wedstrijdselectie wegens ziekte. De linksback van Feyenoord is inmiddels weer fit genoeg om te trainen, maar Slot durft in te gaan op de vraag voor speeltijd komende zondag tegen PSV. "Hij was op het trainingsveld en heeft een heel klein onderdeel meegedaan. Het ging sowieso. Hij heeft nog 48 uur, dus ik verwacht dat hij erbij is. Of hij kan starten en kan spelen, zal zich de komende dagen moeten uitwijzen."

Ontwikkeling Beelen
Ron Vlaar gaf Koeman deze week het advies om ook Thomas Beelen op te roepen om te kijken hoe hij zich kan meten met het niveau. Dat is niet gebeurd, maar Slot gaat wel in op de ontwikkeling van zijn centrale verdediger. "Het is niet zo dat Thomas nu een compleet andere speler is als bij PEC Zwolle, alleen dat kwam weinig aan de oppervlakte. Voor het grote publiek is dit nu een doorbraak." Toch kan het zeker nog beter. "Dat lijkt mij wel ja! Thomas speelt nog maar vier of vijf wedstrijden op het hoogste niveau en dan is er nog heel veel rek in van alles mogelijk. Zijn keuzes aan de bal, kwaliteit aan de bal en zijn verdedigen. Als je de tegengoal van gisteravond ziet en Ruben Diaz (Manchester City, Red.) ziet dat, dan denk ik dat hij nog wel een paar tips kan geven."

Lees meer over
Quinten Timber
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties