Koeman maakt voorselectie voor volgende interlandperiode bekend

Koeman maakt voorselectie voor volgende interlandperiode bekend

Ronald Koeman heeft vrijdagmiddag een grote voorselectie voor de komende interlandperiode bekendgemaakt. Het zal de laatste mogelijkheid zijn voor de bondscoach om spelers van dichtbij in actie te zien, voordat het Nederlands elftal komende zomer afreist naar het EK voetbal in Duitsland. Op 22 en 26 maart oefent Oranje tegen Schotland en Duitsland.

Namens Feyenoord zijn Lutsharel Geertruida, Quilindschy Hartman, Quinten Timber en Mats Wieffer opgenomen in de voorlopige selectie. De definitieve keuze van Koeman volgt binnenkort. Voor Timber is het zijn eerste keer in de voorselectie van het Nederlands elftal en ook voormalig jeugdspeler van Feyenoord, Joshua Zirkzee, maakt voor het eerst kans op een plekje in de definitieve selectie.

Daar tegenover staat de terugkeer in de voorselectie van Brest-goalie Marco Bizot en Georginio Wijnaldum, die momenteel bij Al Ettifaq speelt. Bizot maakte tijdens EURO 2020/21 voor het laatst deel uit van de selectie. De laatste speelminuten in Oranje van 90-voudig international Wijnaldum dateren van juni vorig jaar in de Final Four van de UEFA Nations League. Ook Memphis Depay, die de afgelopen tijd te kampen heeft gehad met blessures, maakt na een afwezigheid van bijna een jaar zijn rentree in de Oranjeselectie.

Justin Bijlow kon normaliter ook rekenen op een plekje in de selectie, maar wegens zijn blessure zal hij er niet bij zijn. Ook Calvin Stengs zit niet in de voorselectie, of dit puur komt door zijn blessure van donderdagavond is niet duidelijk. Hartman heeft inmiddels vier interlands achter zijn naam staan en daarin wist hij met een goal tegen Frankrijk en assist tegen Gibraltar een goede indruk achter te laten. Voor Wieffer staat de teller op zeven wedstrijden, terwijl Geertruida zes keer het shirt van het Nederlands elftal aantrok.

Voorlopige selectie Oranje
Doel: Marco Bizot (Stade Brest), Mark Flekken (Brentford), Nick Olij (Sparta Rotterdam) en Bart Verbruggen (Brighton & Hove Albion).

Verdediging: Nathan Aké (Manchester City), Daley Blind (Girona), Virgil van Dijk (Liverpool), Denzel Dumfries (Inter), Jeremie Frimpong (Bayer 04 Leverkusen), Lutsharel Geertruida (Feyenoord), Quilindschy Hartman (Feyenoord), Matthijs de Ligt (Bayern München), Micky van de Ven (Tottenham Hotspur) en Stefan de Vrij (Inter).

Middenveld: Frenkie de Jong (Barcelona), Teun Koopmeiners (Atalanta), Tijjani Reijnders (AC Milan), Marten de Roon (Atalanta), Jerdy Schouten (PSV), Quinten Timber (Feyenoord), Joey Veerman (PSV), Mats Wieffer (Feyenoord) en Georginio Wijnaldum (Al Ettifaq).

Aanval: Brian Brobbey (Ajax), Memphis Depay (Atletico Madrid), Cody Gakpo (Liverpool), Donyell Malen (Borussia Dortmund), Xavi Simons (RB Leipzig), Wout Weghorst (TSG Hoffenheim) en Joshua Zirkzee (Bologna).

Koeman maakt voorselectie voor volgende interlandperiode bekend
Lees meer over
Oranje
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties