Ochtendjournaal: De meest productieve jonge Feyenoorder sinds Guidetti

Ochtendjournaal: De meest productieve jonge Feyenoorder sinds Guidetti

De wedstrijd tussen SC Cambuur en Feyenoord verliep zondag zoals je kunt verwachten van een ontmoeting tussen de hekkensluiter en de koploper. In de ochtendkranten werd dan ook niet erg lang stilgestaan bij de wedstrijd zelf, maar wel bij de prestaties van Santiago Gimenez. De spits was weer trefzeker en zette daarmee een recordreeks neer.

"Cambuur was in eigen stadion absoluut geen partij voor Feyenoord dat voor de pauze eenmaal scoorde, maar dat zeker vijf keer had moeten doen", schreef het Algemeen Dagblad. Dat die goal van Santiago Gimenez kwam, was al lang geen verrassing meer. "Hij is meteen de eerste speler die in zeven opeenvolgende uitduels in de Eredivisie van Feyenoord heeft gescoord. Morgen wordt hij 22 jaar. Met zijn elf doelpunten in de Eredivisie is hij de meest productieve Feyenoorder van 21 jaar of jonger sinds John Guidetti (20 jaar destijds) in het seizoen 2011/2012."

Maar ook Feyenoord zelf zet momenteel indrukwekkende statistieken neer. De laatste negen Eredivisieduels werden allemaal gewonnen. "De ploeg van Arne Slot scoorde in elk van zijn laatste 27 Eredivisiewedstrijden, iets wat alleen in 1960/61 (37) en 1993 (30) nog beter ging. Feyenoord hield bovendien de nul in de vijf wedstrijden tegen de huidige ploegen in de degradatiezone (12-0 in totaal). En dan wacht het uitduel met FC Emmen nog."

Lees meer over
Santiago Gimenez
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties