MATCHDAY! Het is tijd voor De Klassieker

MATCHDAY! Het is tijd voor De Klassieker

Het is weer matchday! Het is tijd voor de Klassieker, de mooiste wedstrijd in de Eredivisie en de grootste sportrivaliteit die ons land rijk is. Feyenoord - Ajax staat voor de deur. Vanmiddag om 14:30 uur als de kruitdampen zijn opgetrokken wordt er in de iconische Kuip afgetrapt tussen de nummer twee en vijf van de Eredivisie. Het duel is live te volgen op ESPN 1 en via het liveblog hier op FR12.nl.

Feyenoord
Voor de Rotterdammers staat er voor het verloop van de competitie eigenlijk weinig meer op het spel. Nadat er gelijk werd gespeeld tegen FC Volendam is het kampioenschap totaal niet meer realistisch en met een voorsprong van negen punten staat ook FC Twente op een redelijke achterstand. Bij de selectie van Feyenoord heerst veel teleurstelling, zo vertelde Arne Slot. "Met zeven punten was er ook niet een hele grote kans, maar de kans was er zeker nog. Nu met deze achterstand is dat praktisch onmogelijk geworden. Dat mag je wel even voelen als je zelf vorig jaar kampioen bent geworden.''

De Klassieker is een wedstrijd op zich. Het is een wedstrijd waar spelers niet voor hoeven op te laden en het is een ambiance waarbij Het Legioen laat zien wat ze in huis hebben. Voor Slot zijn de ontmoeting met Ajax altijd bijzonder, omdat hij voelt hoe erg de rivaliteit leeft. "Deze wedstrijden staan in de top die je kan coachen. Daar behoren Europese thuiswedstrijd met Feyenoord ook zeker bij. Ik heb het voorrecht gehad om bij heel veel mooie thuiswedstrijden aanwezig te zijn, maar die tegen Ajax staat daar zeker tussen.''

Als er iemand in de selectie van Feyenoord graag de Klassieker zou spelen was dat wel Quilindschy Hartman. In de jeugd speelde de linksback al vaak tegen Ajax en in de eerdere ontmoetingen liet hij telkens zien extra gebrand te zijn. Helaas zal Hartman niet in actie kunnen komen en wordt hij naar alle verwachting vervangen door Marcos Lopez. De Peruviaan werd afgelopen wedstrijd gewisseld en daarbij werd niet duidelijk of dit was vanwege een tactische omzetting of vanwege zijn fitheid.

Bart Nieuwkoop blijft echter een vraagteken en trainde in de afgelopen dagen niet volledig mee, wat ervoor zorgt dat Slot eigenlijk geen andere optie heeft dan Lopez als linksback te laten starten. In de aanval is de kans groot dat Alireza Jahanbakhsh weer in de wedstrijdselectie zal terugkeren en dat geeft de trainer van Feyenoord wat extra wisselmogelijkheden.

Vermoedelijke opstelling Feyenoord
Wellenreuther; Geertruida, Beelen, Hancko, Lopez; Wieffer, Timber, Stengs; Minteh, Gimenez, Paixão.

Ajax
In Amsterdam komt de wind dit seizoen niet van voren. Van trainers, technisch directeuren, tot blessures en het kopen van aandelen: eigenlijk alles lijkt mis te gaan. Ajax is opgeklommen tot de vijfde plek, maar is daarbij in gevecht met NEC en uitgerekend de tegenstander van Feyenoord in de bekerfinale is momenteel in goede vorm. Trainer John van 't Schip haalt de eerste helft van zijn elftal tegen Go Ahead Eagles aan. ''Ik denk dat als wij zoals vandaag de eerste helft spelen, we een hele goede partij in De Kuip kunnen spelen. Feyenoord is natuurlijk verder, maar dat is logisch."

Bij Ajax zijn er veel spelers geblesseerd en dat betekent dat in ieder geval Jordan Henderson, Steven Berghuis, Chuba Akpom en Diant Ramaj niet naar Rotterdam zullen afreizen. Bryan Brobbey is nog een twijfel geval en Van 't Schip hoopt dat zijn sterkhouder nog wel een rol kan spelen in het duel.

Vermoedelijke opstelling Ajax
Rulli; Gaaei, Rensch, Kaplan, Hato, Taylor; Tahirovic, Mannsverk, Hlynsson, Godts; Bergwijn.

Historie
2022/2023: Feyenoord - Ajax (1-1)
2021/2022: Feyenoord - Ajax (0-2)
2020/2021: Feyenoord - Ajax (0-3)
2018/2019: Feyenoord - Ajax (6-2)
2017/2018: Feyenoord - Ajax (1-4)

Wat gaan we doen vandaag?
MATCHDAY! Het is tijd voor De Klassieker
Lees meer over
MATCHDAY!
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties