"Je moet niet onderschatten wat een Champions League-wedstrijd met je doet"

Het resultaat na de wedstrijd in de tweede ronde van de KNVB Beker is het belangrijkste dat telt. Feyenoord versloeg FC Utrecht na een erg sterke eerste helft met 2-1 en zit donderdagavond in de koker voor de loting van de volgende ronde. Arne Slot is over het algemeen tevreden, al zag hij ook wel dat zijn elftal het in de tweede helft lastiger kreeg.

Tegenover ESPN vertelt de trainer waarom hij denkt dat het lastiger ging in het verloop van de wedstrijd. "Dat heeft enerzijds met de tegengoal te maken, maar anderzijds heb je kunnen zien waarom ik rondom Celtic een beetje ben gaan rouleren, omdat de frisheid niet bij iedereen op hetzelfde niveau ligt als bij begin van dit seizoen. Des te fijner dat we geen tegengoal kregen in de tweede helft, ondanks dat we toen niet meer zo goed speelden."

Vermoeidheid
Na afloop vertelden zowel Gernot Trauner als Quilindschy Hartman dat ze blij zijn met de winterstop en de vermoeidheid wel voelen. Of Slot dat ook bij andere spelers merkt? "Dat kan ieder voor zich het beste zeggen. Het is soms niet alleen fysieke vermoeidheid, maar ook geestelijke vermoeidheid. We hebben spelers die voor het eerst Champions League hebben gespeeld, die voor het eerst in het Nederlands Elftal hebben gespeeld."

"Je moet niet onderschatten wat een Champions League-wedstrijd met je doet als je het weekend daarna weer moet spelen", gaat de trainer van Feyenoord verder. "Dat hebben we in de Europa- en Conference League ook al ervaren, maar de impact bij Champions League zie je toch vaak dat die groter is. En we hebben heel veel wedstrijden gespeeld. Dan zie je op het eind, als je ook weinig echte euforie gevoeld hebt, dan denk ik dat dat ook wel meespeelt dat je je nu wat vermoeider voelt."

Competitie
"PSV staat mijlenver voor", deelt Slot zijn scherpe analyse. Een tweede plek, met het behalen van de Champions League, zal nooit voelen als een kampioenschap. "Zo voelt dat absoluut niet. Het zou heel mooi zijn als we ons voor het tweede jaar op rij kunnen kwalificeren voor de Champions League, maar het is niet te vergelijken met het kampioenschap. We zitten nog wel in alle drie de competities, waar we bij de een kansrijker zijn als bij de ander."

Lees meer over
Arne Slot
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties