Stengs gaat in op kritiek van Perez: ''Ben het er niet mee eens''

Kenneth Perez heeft de afgelopen weken kritiek geuit op Calvin Stengs. Volgens de voormalige voetballer was de aanvallende middenvelder niet belangrijk genoeg voor Feyenoord tijdens belangrijke wedstrijden. De Deen merkte onder andere op dat Stengs niet presteerde tijdens de belangrijke thuiswedstrijd tegen PSV en de thuiswedstrijd tegen Atletico Madrid.

"Ik ben het niet helemaal eens met zijn punten, maar hij heeft een mening, en ik heb een mening," reageert Stengs in gesprek met ESPN. Hans Kraay jr. vraagt waar de middenvelder precies op doelt. "Perez vindt dat ik alleen in de kleine wedstrijden thuis geef, maar naar mijn mening heb ik in de eerste drie Champions League-wedstrijden wel thuis gegeven. Misschien de laatste ook wel, en volgens mij draai ik over het algemeen een prima seizoen. Kenneth is het daar volgens mij niet mee eens."

Perez hoort de uitspraken van Stengs aan en geeft meer tekst en uitleg. "Hij is echt teruggehaald om in de grote wedstrijden tegen PSV, Ajax en in de Champions League Feyenoord echt verder te helpen, om daar de regie te nemen. Ik vind dat hij dat te weinig heeft gedaan in die wedstrijden, in vergelijking met Heracles en dergelijke wedstrijden, die minder belangrijk zijn. Natuurlijk heeft hij zijn momenten gehad, maar ik vond niet dat hij echt het elftal op sleeptouw nam. Bijvoorbeeld tegen PSV, een belangrijke wedstrijd, heeft hij dat niet gedaan."

Stengs respecteert de mening van de analist, maar neemt de thuiswedstrijd tegen SS Lazio en de uitwedstrijd tegen Atletico Madrid als voorbeeld dat hij er wel kan staan in grote wedstrijden. "Ik ben het er niet mee eens, maar Kenneth mag zijn mening hebben.'' Stengs was wel belangrijk voor Feyenoord in de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht, maar is ook kritisch op zijn spel. ''Ik vond zelf ook dat ik in de tweede helft vaak een slechte pass gaf in de eindfase, op Ayase of David Hancko met de overlap. Die was te hard. Als die bal goed is, zijn het grote kansen. Dat is vervelend voor mezelf en het team.''

Trefzeker tegen FC Utrecht
De eerste helft was Stengs wel belangrijk voor zijn ploeg, de middenvelder dook wederom regelmatig op in de zestien en dat is een belangrijk onderdeel van zijn spel geworden. "Zeker, dat is ook wat de trainer vaak aangeeft: kom voor het doel. Ik denk dat dat goed is gegaan. Ik moet vaker mijn diepe loopacties maken, dat doe ik nu vaker dan voorheen. Het pakt goed uit, en als je doelpunten blijft maken, blijf je het ook doen. Stengs kijkt terug op een goede start bij Feyenoord. ''Je bent weer terug bij het Nederlands Elftal. Ik ben blij hier en maak veel doelpunten en assists. Ik ben een ander mens geworden en heb veel geleerd in het buitenland. Om dan terug te komen is mooi, en als het goed gaat, is het helemaal fijn."

Lees meer over
Calvin Stengs
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties