''Dan zie ik in Stengs geen meerwaarde voor dit Feyenoord''

''Dan zie ik in Stengs geen meerwaarde voor dit Feyenoord''

De landskampioen wint de eerste twee competitiewedstrijden niet. Dat is uiteraard, hoe teleurstellend ook, onderwerp van gesprek bij de terugblik op het afgelopen Eredivisieweekend. In Dit was het Weekend analyseren Karim El Ahmadi en Kenneth Perez de Rotterdamse derby, die in 2-2 eindigde.

De Deens oud-middenvelder was niet heel negatief over het spel van de bezoekers. ''Het was veel beter in de tweede helft. Maar door de redding van Wellenreuther blijf je op de been, anders is de publieke opinie dat de hele wedstrijd slecht was. Nu kom je terug en kun je nog zeggen dat je hebt gestreden.''

De analist vervolgt zijn visie op de wedstrijd. Perez ziet toch een aantal positieve dingen in het spel van Feyenoord. ''Je kan niet zeggen dat Feyenoord niet wil. Ze willen heel hard werken. De invallers willen er alles aan doen om hun plek te veroveren voor de volgende keer. Ik vond dat ze heel actief waren en kwalitatief goede oplossingen vonden. In de eerste helft vond Feyenoord die oplossingen juist niet.''

Daar is El Ahmadi het deels mee eens. De oud-aanvoerder van de Stadionclub verklaart waarom Feyenoord niet tot kansen kwam. ''Ik vond Feyenoord eigenlijk helemaal niet zo slecht spelen in de eerste helft, maar wel maar tot aan de zestien. De keuzes die daar werden gemaakt, waren slecht. Je ziet ook dat Timber geen nummer 10 is, waar hij vaak de verkeerde bal gaf.''

Bijlow en Wellenreuther
De blessure van eerste doelman Justin Bijlow was een fikse tegenvaller voor hoofdtrainer Arne Slot. Het is, eufemistisch uitgedrukt, niet de eerste keer dat de geboren Rotterdammer geblesseerd is. ''Het kan gebeuren dat je net pech hebt. Het zou kunnen zijn dat de hand nog niet sterk genoeg is geworden. Het was waarschijnlijk een zwak punt. Gezien zijn blessuregevoeligheid was het misschien beter om hem te verkopen in plaats van Geertruida, toen dat nog een optie was'', aldus El Ahmadi.

Ondanks het goede optreden van Wellenreuther praat men over een nieuwe invulling van het keepersbestand. Wellicht dient er nog een keeper te worden toegevoegd aan de selectie. Perez denkt er het zijne van: ''Ik zou helemaal geen nieuwe keeper halen. Vind maar eens een betere keeper dan Wellenreuther. Maar als ze toch iemand willen halen, kun je voor Olij gaan als Sparta niet te veel voor hem vraagt.'' El Ahmadi is ook optimistisch: ''Hij kan wel concurreren met Wellenreuther.''

Sauer en Stengs
Vervolgens praten de heren over het mooiste doelpunt van de middag. Met een ragfijn schot, luisterde Leo Sauer zijn officiële debuut op met een weergaloze goal. ''Hier kunnen heel veel spelers nog wat van leren. Hij schiet hem beheerst met zijn binnenkant, dat is in het zestienmetergebied bijna altijd raak. Hij weet hoe hij moet afronden'', concludeert een lyrische Perez.

Daarmee liet de jongeling een betere indruk achter dan Calvin Stengs, die eerder in de wedstrijd geen potten kon breken. "Als ik kijk naar hoe Slot wil spelen, met intensiteit, dan zie ik in Stengs geen meerwaarde", oordeelt El Ahmadi. "Vooral in het drukzetten vind ik hem niet goed genoeg voor dit Feyenoord. Misschien moet hij nog wedstrijden spelen om te wennen, maar vooral in balverlies is hij niet een speler die hetzelfde kan brengen als Szymanski, een beetje gif erin."

"Stengs kan fantastisch voetballen", haakt Perez in. "Maar voetballer zijn is meer dan alleen dat. Ik denk niet dat hij de karaktervoetballer is die opstaat wanneer het moeilijk gaat. En je zal moeilijke fases gaan kennen, zoals deze valse start. Als ze 3-0, 4-0 voor staan, dan voetbalt hij lekker mee. Maar als het moeilijk gaat, moet je karakter tonen. Dan moet je er staan. Toen hij werd gewisseld, kantelde de wedstrijd. Het een heeft niet per se met het ander te maken, maar ik was wel verbaasd dat Feyenoord zo ver wilde gaan voor Stengs."

Lees meer over
El Ahmadi Lutsharel Geertruida Calvin Stengs Timon Wellenreuther Leo Sauer
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties