Feyenoord voorkomt in slotfase nederlaag tegen Sparta

Feyenoord heeft zondagmiddag een matige wedstrijd gespeeld tegen Sparta Rotterdam. De ploeg van trainer Arne Slot kwam in de tweede helft op een 2-0 achterstand, maar wist in de slotfase nog op gelijke hoogte te komen. De talentvolle Leo Sauer wist in de extra tijd het net te vinden voor Feyenoord.

Feyenoord wilde na het puntverlies tegen Fortuna Sittard iets rechtzetten op Het Kasteel. Met een gewijzigd middenveld begon de stadionclub echter matig aan de stadsderby. Quinten Timber was de meest aanvallende middenvelder, en Calvin Stengs moest voor meer snelheid zorgen van achteruit. Het leverde tijdens de eerste helft een grote kans op voor Stengs, maar tot frustratie van Arne Slot aan de zijlijn was het baltempo te laag en was het erg slordig.

Vlak voor rust kwam Sparta Rotterdam op voorsprong via Charles-Andreas Brym. De spits werd volledig vrijgelaten door Thomas Beelen in het zestienmetergebied en kon een voorzet van Jonathan de Guzman aannemen. Vervolgens kon Brym de bal binnenschieten. Voor Slot was er voldoende te bespreken tijdens de rust. Hij zag dat diverse sterkhouders niet in de wedstrijd zaten. Santiago Gimenez werd amper in het spel betrokken en ook Igor Paixão speelde niet zijn beste helft in het shirt van Feyenoord.

Beelen en Jahanbakhsh gewisseld in de rust
Slot greep direct hard in door Thomas Beelen en Alireza Jahanbakhsh tijdens de rust in de kleedkamer achter te laten. Leo Sauer, die een uitstekende voorbereiding draaide, maakte zijn officiële debuut voor Feyenoord op zeventienjarige leeftijd. Ook Gernot Trauner kwam binnen de lijnen. De tweede helft begon echter heel zwak voor Feyenoord. David Hancko verloor de bal simpel tijdens de opbouw, waardoor Charles-Andreas Brym kon afronden vanuit een counter.

Met de ingevallen Ayase Ueda en Yankuba Minteh probeerde Slot er nog alles aan te doen om een resultaat te behalen. Een paar minuten later leken de invallers direct belangrijk te zijn voor Feyenoord. Minteh wist te scoren op aangeven van de Japanner, maar de aanvaller stond buitenspel. Het doelpunt werd door de VAR afgekeurd. Niet veel later wist Gimenez het net te vinden en daarmee de aansluitingstreffer te maken. Met nog een kwartier te spelen ging Feyenoord vol in de aanval en wist Leo Sauer een nederlaag in de extra tijd te voorkomen.