''De vraag is of wij een speler van dat kaliber kunnen halen''

''De vraag is of wij een speler van dat kaliber kunnen halen''

Arne Slot heeft onlangs uitgebreid gesproken met algemeen directeur Dennis te Kloese. De wens van de trainer van Feyenoord is duidelijk voor de komende transferperiode. Slot wil de selectie dolgraag versterken met een aanvaller die direct het niveau van het elftal omhoog brengt.

''Er gaan er vier weg, een middenvelder en drie aanvallers'', doelt Slot op de spelers die Feyenoord moet afstaan voor de Africa Cup en AFC Asian Cup. ''Ik denk dat we het achterin en op het middenveld behoorlijk tot goed kunnen opvangen. Voorin hebben we ook best veel keuzemogelijkheden, maar de wintertransfermarkt is vaak ook lastig, vooral om spelers te kopen. Ik denk dat we alleen behoefte hebben aan een speler die ons direct flink kan helpen, en niet aan een speler die goed genoeg is om bij Feyenoord te spelen maar een half jaar nodig heeft om zich door te ontwikkelen. De vraag is of wij een speler van dat kaliber kunnen halen, maar het antwoord daarop is de laatste jaren duidelijk geworden. Ik ben heel benieuwd of we dat nu wel kunnen.''

Feyenoord is niet van plan om zich te versterken met een speler voor de breedte. ''Bij voorkeur niet, tenzij we blessures krijgen. Ik heb al vaker gezegd: als je in de top van de Eredivisie zit, een hoog aangeschreven competitie. Daar wordt wel eens laagdunkend over gedaan, maar het is de top zes competitie van Europa als je naar de ranglijst van de UEFA kijkt. Als je daar een speler wilt halen die het verschil kan maken aan de bovenkant van de Eredivisie, dan weet je welke bedragen je aan transfersom moet betalen, laat staan aan salaris. Dat is vaak het struikelblok. Daarom halen we vaak spelers die zich hier doorontwikkelen om dat niveau te bereiken.''

Uitgaande transfers
Arne Slot is niet bang dat spelers uit zijn elftal een transfer gaan maken tijdens de winterstop. Diverse spelers hebben zich weten te onderscheiden, en ook Santiago Gimenez wordt in de wandelgangen gelinkt aan Europese topclubs. "Ik weet niet of er miljoenen geboden gaan worden, want over het algemeen hoor je veel directeuren zeggen dat de zomerse transfermarkt daar meer geschikt voor is. Je hebt altijd clubs die nog iets of iemand nodig hebben. Dan weet je ook dat er vaak heel veel geld tegenover staat. We zullen afwachten; ik heb geen idee. Ik heb geen enkele aanleiding om te verwachten dat er iemand gaat vertrekken. Dat weet je natuurlijk nooit."

Lees meer over
Arne Slot
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties