Boskamp dankbaar: "Het is niet normaal hoeveel reacties ik heb gekregen"

Boskamp dankbaar: "Het is niet normaal hoeveel reacties ik heb gekregen"

Jan Boskamp kondigde afgelopen oktober aan dat hij aan het einde van dit voetbalseizoen gaat stoppen als analist op de Nederlandse tv. Na de finale van de Champions League zal de Feyenoord-icoon in alle rust gaan genieten van zijn club en vooral het lange reizen naar de studio gaat hij niet meer missen, omdat het hem te veel is geworden.

"Het is niet normaal hoeveel reacties ik heb gekregen sinds ik bekend heb gemaakt dat ik na dit seizoen stop als analyticus op de televisie", begint een dankbare Boskamp in het Feyenoord Magazine. "Het leek op een gegeven moment alsof mensen niks anders meer hadden om zich druk over te maken. Ik begreep daar helemaal niks van. Het is naar de studio elke keer tweeënhalf uur heen en diezelfde rit weer terug, dat breekt me steeds meer op."

Boskamp heeft wel een dubbel gevoel bij zijn afscheid. "Ik weet nu al zeker dat ik het ga missen, want ik vind het hartstikke leuk om de Champions League te doen. Zeker als ik daarvoor zoals dit seizoen bij Feyenoord kom, dan zit ik echt te genieten. Ik kijk dan niet alleen als supporter, maar zeg ook hoe ik denk over het voetbal. Vroeger als ik naar Feyenoord ging, hoopte ik alleen maar dat we zouden winnen, maar tegenwoordig ga ik ook om goed voetbal te zien."

De ras-Feyenoorder vertelt dat hij de uitwedstrijd tegen Atlético Madrid het beste duel vond. Hij baalt er vooral van dat ondanks het enorm sterke spel er uiteindelijk geen resultaat werd behaald. "Dat mensen nu soms, zelfs na een overwinning, over Feyenoord zitten te zeiken, is eigenlijk een compliment. De trainer en de ploeg hebben dat zelf gecreëerd, doordat mensen eraan gewend zijn geraakt dat Feyenoord elke tegenstander hoteldebotel kan spelen."

Zoals we van hem gewend zijn blijft Boskamp uiteraard wel naar De Kuip komen om de thuiswedstrijden van Feyenoord te bekijken. "Voor Feyenoorders is het genieten dat we op dit punt zijn aanbeland, het is de verdienste van Arne Slot dat hij ons weer op de kaart heeft gezet. Het is wat dat betreft wel een mooi moment voor mij om afscheid te nemen, al blijf ik natuurlijk naar De Kuip komen. Zeker als we zo goed spelen, zit ik daarvoor graag een paar uur in de auto."

Het hele verhaal van Boskamp is te lezen in het nieuwste Feyenoord Magazine.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties