Feyenoord-icoon Boskamp kondigt afscheid als tv-analist aan

Feyenoord-icoon Boskamp kondigt afscheid als tv-analist aan

Feyenoord-icoon Jan Boskamp stopt als voetbalanalist op televisie. Dat kondigde hij maandag aan in een interview met de Belgische krant Het Nieuwsblad. Het op en neer reizen tussen België - waar hij woont - en Nederland valt de Rotterdammer steeds zwaarder.

Afgelopen zaterdag werd Boskamp in De Kuip rond de wedstrijd Feyenoord - Vitesse nog in het zonnetje gezet vanwege zijn 75e verjaardag. Het bereiken van die leeftijd heeft hem ook aan het denken gezet over zijn werk als tv-analist. "Het werk op zich vind ik leuk, maar ik rij niet meer graag met de auto. Elke week op en neer naar Nederland, dat zie ik niet meer zitten", vertelde hij aan de Belgische krant.

"Ze hebben me al een chauffeur voorgesteld, maar dat wil ik niet. Nee jongens, ik ben aan het aftellen. De Champions League-finale wordt mijn laatste wedstrijd." Dat duel zal op zaterdag 1 juni worden uitgezonden door RTL 7, waar Boskamp dit seizoen nog te zien blijft bij uitzendingen rond de Champions League.

Moeilijke periode
In hetzelfde interview blikte Boskamp ook terug op de zware periode die hij achter de rug heeft. Zo belandde hij eind vorig jaar op de intensive care vanwege hartproblemen. Hoe het nu gaat? "Prima joh. Maar ik weet nog steeds niet hoe die dokters me hebben opgelapt. Ik dacht echt dat het voorbij was."

Daarnaast had Boskamp het erg zwaar met het overlijden van zijn 19-jarige kleinzoon Dennis. "Ik heb in mijn gezinnetje dingen meegemaakt die ik nooit voor mogelijk had gehouden. Ik wil daar niet verder op ingaan, maar dat was verschrikkelijk moeilijk te accepteren. Ik zie rondom mij steeds meer mensen wegvallen. Dat begint door te wegen. Automatisch ga je het voetbal dan meer relativeren."

Lees meer over
Jan Boskamp
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties