Feyenoorders boos op Albert Heijn

Feyenoorders boos op Albert Heijn

De supportersvereniging van Feyenoord is niet te spreken over het verzamelalbum met voetbalplaatjes van Albert Heijn. De aanhangers van de in zwaar weer verkerende club uit Rotterdam-Zuid willen weten waarom Albert Heijn op de pagina van hun Feyenoord een insect heeft afgebeeld. Het diertje kent veel overeenkomsten met een kakkerlak. ‘Kakkerlak’ is, met name onder supporters van aartsrivaal ajax, een populaire scheldnaam voor fans van Feyenoord.de pagina van Feyenoord is onder meer een voetbal te zien, waar een klein plastic insect op zit. Joop Verschuuren van de supportersvereniging vindt dat ‘wel heel frappant’. Volgens hem rijst op z'n minst het vermoeden van de associatie met een kakkerlak. ‘Als dat zo zou zijn, is het op zich een goede grap. Maar ik vind het ook wel weer kwalijk. Wat heeft het nou voor zin?’ Verschuuren denkt aan een geintje van een ajax-gezinde fotograaf.

Volgens woordvoerder Anoesjka Aspeslagh van Albert Heijn gaat het echter om een kever. Waarom die op de foto staat, is niet duidelijk. ‘Misschien komt de bal van buiten.’ Van een grap is volgens Aspeslagh geen sprake. ‘Dat kan natuurlijk nooit de bedoeling zijn. Het is jammer dat die suggestie wordt gewekt. Voor ons zijn alle clubs even belangrijk.’

Iedere club heeft in het verzamelalbum een eigen pagina, die is opgemaakt als een jongenskamer waarin attributen liggen die refereren aan de club of de regio. Zo is bij Heerenveen een Friese koek te zien en ligt bij Sparta een speelgoedzwaard, een verwijzing naar stadion Het Kasteel.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties