''Van een spits van Feyenoord verwacht ik dat hij dat met links doet''

''Van een spits van Feyenoord verwacht ik dat hij dat met links doet''

Feyenoord speelde donderdagavond gelijk tegen CSKA Moskou. De Rotterdammers, die wederom een wedstrijd moesten uitspelen met tien man, stijgen daardoor naar plek twee in de poule en hebben daarmee Europese overwintering in eigen hand.

''Op basis van de tweede helft voelt het misschien wel als een overwinning'', begint Dennis van Eersel in de FC Rijnmond Podcast. ''Toen was het eigenlijk alleen maar een kwestie van tegenhouden. Maar, net als tegen Zagreb, als er weer eens een Europese uitwedstrijd gewonnen kon worden, was dat gisteravond wel. Feyenoord staat er geweldig voor en dat is hartstikke mooi.''

''Hoe groot de kans is dat Feyenoord overwintert? Die kans is nu behoorlijk groot. Feyenoord heeft het volledig in eigen hand. Er is zelfs een scenario dat Feyenoord volgende week al zeker kan zijn van Europese overwintering'', vervolgt Van Eersel. ''Dan moeten ze zelf winnen van Zagreb en Moskou moet winnen van Wolfsberger. Dan wordt Feyenoord sowieso tweede in de poule. Bij elke andere uitslag rest alleen de wedstrijd in Oostenrijk nog. Dat wordt of de belangrijkste Europese wedstrijd van Feyenoord in de afgelopen vijf jaar, of de minst belangrijke.''

''Sportief is het natuurlijk belangrijk dat Feyenoord Europees gaat overwinteren, maar ik denk dat de penningmeester ook erg blij zal zijn. Dit levert veel centen op. Het is geen Champions League, maar het is ook geen verkeerd geld wat je in de Europa League kan verdienen'', zegt Ruud van Os.

''De beste Feyenoorder gisteren? Ik vond het echt een collectieve prestatie. Niemand haalde naar mijn mening een onvoldoende en er was ook niemand die er met kop en schouders bovenuit stak. Misschien in de verdediging. Senesi speelde erg sterk, maar ook Spajic en Geertruida speelden een prima wedstrijd. Alle vier de verdedigers haalden een voldoende'', zegt Van Eersel. ''Nieuwkoop had de 0-1 mogen maken, maar als je op zo’n manier een bal kopt is het volgens mij erg moeilijk om hem nog een hoek in te sturen.''

''Ik heb dat meer bij Jørgensen. Een spits op dat niveau heeft ook een linkerbeen. Als hij met links naar die bal gaat zit hij gewoon. Een spits van een amateurclub uit Rotterdam gaat met zijn rechterbeen naar die bal. Van een spits van Feyenoord verwacht ik dat hij met zijn linkerbeen naar die bal gaat'', gaat Van Os verder.

''De scheidsrechter was in ieder geval consequent wat betreft de rode kaart van Jørgensen. Later in de wedstrijd gaf hij ook nog geel aan een speler van Moskou voor hetzelfde. Jørgensen was er zelf erg woest over maar Advocaat was na afloop realistischer. Hij zei dat wanneer je in de eerste helft al een gele kaart krijgt voor een luchtduel, je daarna slimmer moet zijn als je nog zo’n duel aangaat. Ik vond ze wel makkelijk gegeven'', sluit Van Eersel af.

Lees meer over
Bart Nieuwkoop Dick Advocaat Lutsharel Geertruida Marcos Senesi Uros Spajic
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties