Derksen over 'koeienshirts': ''Daar loop je toch voor lul mee''

Derksen over 'koeienshirts': ''Daar loop je toch voor lul mee''

De nieuwe warming-up shirts van Feyenoord blijven de gemoederen flink bezighouden. De shirts met het 'koeienpatroon' valt ook bij de heren van Veronica Inside niet in de smaak. Johan Derksen begrijpt de Rotterdamse club en adidas dan ook niet.

Derksen stoort zich aan de shirts. ''Voetballers willen er qua tenue goed uitzien. Dat geeft een goed gevoel als je het veld opkomt. Mooie shirts, mooie kousen. Alles goed verzorgd. Hoe kan de shirtsponsor van Feyenoord en Feyenoord zelf het toestaan dat de jongens hun warming-up doen met shirts met een koeienmotief. Ik heb nog nooit zoiets lelijks gezien.''

''Daar loop je toch voor lul mee als spelers,'' vervolgt Derksen. ''Ik denk, moeten ze nog gemolken worden? Ik vind niet dat je je spelers zo voor een groot publiek moet laten spelen. Je hebt prachtige mogelijkheden. Dan zit er weer een of andere ontwerper bij een of ander sportmerk en die wil weer iets bijzonders doen. Dit hoort niet bij voetbal. Meteen mee stoppen!''

Mark Koevermans liet eerder al weten dat de shirts slechts in kleine oplage zijn gemaakt en de Fanshop uitvliegen. ''Als je nooit wat probeert, dan is het ook nooit wat. Dat hebben we ook ooit met het oranje-blauwe shirt gehad dat heel fel was en veel verkocht wordt. Iedereen denkt dat we hier duizenden aantallen van hebben, maar dit was een soort stunt om het te laten opvallen. We bestellen dan een paar honderd shirts, maar die vliegen de winkel uit. Het is wel speciaal dat een aantal supporters het mooi vindt,'' vertelde de commercieel directeur in gesprek met RTV Rijnmond.

Lees meer over
Johan Derksen
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties