Van Bronckhorst: ''Het is een vorm van bescherming''

Van Bronckhorst: ''Het is een vorm van bescherming''

Feyenoord hervat morgenmiddag de competitie als koploper van de Eredivisie. Reden te meer voor trainer Giovanni van Bronckhorst om vooruit de blikken op de belangrijke tweede seizoenshelft. Dat doet hij vandaag in een uitgebreid interview met het Algemeen Dagblad.

Daarin komt ook het 'voorzichtige' karakter van de trainer ter sprake tijdens perspraatjes. ''Je weet als trainer van een grote club dat je maar één dingetje verkeerd hoeft uit te leggen en overal verschijnen de grote koppen op internet. Het is een vorm van bescherming dat ik niet overal diep op inga. Bescherming van mezelf, maar ook van mijn elftal'', stelt Van Bronckhorst.

De coach laat zijn ploeg momenteel volwassen voetbal spelen. ''Ik denk dat wij de laatste maanden een speelwijze hebben ontwikkeld die echt bij Feyenoord past. We kunnen een heel hoog tempo hanteren, maar staan ook fysiek ons mannetje. We leunen nooit achterover, scoren vaak. Daar hebben we dan ook veel tijd in gestoken.''

De huidige positie brengt ook druk met zich mee. ''We zijn het niet gewend, dat klopt. Maar deze ploeg gaat heel goed met de druk om. Omdat we onze lessen hebben geleerd van vorig seizoen. Bovendien is de sfeer is nu heel anders, niemand wil meer weg, iedereen wil zijn rol spelen in deze ploeg. Er hoeven wat mij betreft ook geen spelers bij te komen, dat kan zomaar de dynamiek in een groep veranderen.''

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties