Feyenoord officieel tweede na overwinning in Deventer

Feyenoord blijft op koers om met een hoger puntenaantal te eindigen dan in het kampioensjaar 2022-2023. De Rotterdammers komen door de overwinning tegen Go Ahead Eagles op een puntenaantal van 75 na 31 speelrondes in de Eredivisie. Afgelopen seizoen werden er in totaal 82 punten behaald.

Het duel in Deventer begon niet volgens planning. Slot koos voor Santiago Gimenez in de punt van de aanval, maar de Mexicaan raakte geblesseerd in de warming-up. Ueda verscheen daardoor vanaf de aftrap. Na een afwachtend begin was het Luka Ivanusec die voor gevaar zorgde voor het doel van Go Ahead Eagles. De Kroaat was in de eerste helft op dreef.

Ivanusec haalde bij het openingsdoelpunt uitstekend uit. De inzet van de Kroaat ging via de lat en de rug van De Lange het doel in. Volgens de statistieken een eigen doelpunt, maar acht minuten later wist de buitenspeler zelf het net te vinden. Na een uitstekende actie schoot hij goed raak. Voor Feyenoord was het prettig dat een handsbal tot twee keer toe werd weggewuifd door de scheidsrechter.

Go Ahead Eagles had weinig in te brengen, maar wist in de extra tijd van de rust toch de aansluitingstreffer te maken. Edvardsen wist binnen te koppen na een goede voorzet vanaf de vleugel. Voor de ploeg van trainer Arne Slot zaak om scherp te blijven en dat deed men ook in de tweede helft. Er werden weinig kansen weggegeven en uiteindelijk werd de 1-3 gescoord twintig minuten voor tijd.

Eindelijk Ueda!
Ueda was de doelpuntenmaker na een schitterende assist van de ingevallen Calvin Stengs. De aanvallende middenvelder stuurde de Japanner weg met een fraaie pass met de buitenkant van zijn voet. Ueda wist dit keer wel af te ronden, nadat de spits daarvoor een aantal grote mogelijkheden niet wist te verzilveren. In het restant van de wedstrijd werd er niet meer gescoord. Thomas van Den Belt, Ondrej Lingr, Alireza Jahanbakhsh en Bart Nieuwkoop kregen nog speelminuten.

Ticket Champions League is een feit
Door de overwinning van Feyenoord in Deventer is het officieel verzekerd van de tweede plaats en daarmee een ticket voor de groepsfase van de Champions League. De Rotterdammers kunnen definitief rekenen op een miljoenenbedrag aan inkomsten vanuit de UEFA. Daarnaast heeft Slot van de wedstrijd gebruikgemaakt om Justin Bijlow en Gernot Trauner speelminuten te laten opdoen met het oog op het EK van aankomende zomer in Duitsland. Vooral de doelman wist zich te onderscheiden met een uitstekende redding vlak voor tijd.

Go Ahead Eagles: De Lange; Deijl, Nauber, Kramer, Kuipers; Linthorst, Willumsson, Rommens; Adekanye, Baeten, Edvardsen
Feyenoord: Bijlow; Geertruida, Beelen, Trauner, Hancko; Zerrouki, Timber, Milambo; Minteh, Ueda, Ivanusec.

Wissels
Go Ahead Eagles: Mulder, Jansen, Tengstedt, James, Edvardsen, Blomme, Llansana, Everink, Amofa, Stokkers, Breum.
Feyenoord: Wellenreuther, Lamprou, Nieuwkoop, Lopez, Van den Belt, Lingr, Stengs, Jahanbakhsh, Sauer.