Wijnaldum vergeeft Legioen: ''Wisten zij veel...''

Wijnaldum vergeeft Legioen: ''Wisten zij veel...''

Georginio Wijnaldum heeft zijn eerste wedstrijden als voetballer van Liverpool achter de rug. De 25-jarige middenvelder speelt met een kenmerkende glimlach op zijn gezicht. Wijnaldum, die alles op gevoel lijkt te doen, speelt tien jaar na zijn debuut bij Feyenoord bij een van zijn droomclubs.

Feyenoord en Wijnaldum. Het is een open wond voor veel supporters. De Rotterdammer benadrukt echter dat hij De Kuip helemaal niet wilde inruilen voor PSV. ''Het is andersom, de club heeft te weinig moeite gedaan mij te houden. Met Leo Beenhakker heb ik goede gesprekken gevoerd. Fijne man. Als hij technisch directeur was gebleven, waren we er waarschijnlijk wel uit gekomen'', zegt hij in Voetbal International.

Wijnaldum verzekert dat geld ook geen rol speelde. ''Want Feyenoord bereikte wél een akkoord met Stefan de Vrij en Ron Vlaar. Dat waren spelers met wie ze echt verder wilden.'' PSV wist uiteindelijk een snaar te raken én zag hem als middenvelder. ''Jarenlang had ik bij Feyenoord moeten strijden voor mijn ideale positie, want de trainers zagen vooral een rechterspits in me. Rechtsbuiten is een plek waar ik kan spelen, maar niet op mijn best ben. Dat gedoe heeft ervoor gezorgd dat ik heb stilgestaan in mijn ontwikkeling.''

De transfer leverde hem vele nare berichtjes op. ''Nadat ik had getekend, zagen de supporters me als een soort landverrader. Ik heb het ze allang vergeven. Ze zijn zó fanatiek dat ze niet kunnen begrijpen dat een jongen van de club, iemand die ze altijd hebben gesteund, Feyenoord verlaat voor PSV. Maar wisten zij veel dat Feyenoord meer had moeten doen mij te behouden?''

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties