Van Geel: ''Subtoppers vragen veel voor hun talenten''

Van Geel: ''Subtoppers vragen veel voor hun talenten''

Het transfergeweld is losgebarsten. Tientallen miljoenen worden er tegenwoordig evenvoudig neergelegd door de Europese topclubs. Voor talenten uit de Eredivisie lonkt ook al gauw een stap naar het buitenland. Een tussenstap bij een club uit de traditionele top-drie zit er vaak niet meer in.

Spijtig, zo vindt Feyenoord-directeur Martin van Geel. ''Nederlandse clubs vragen erg veel voor hun talenten. Als ze willen verkopen, handelen ze liever met het buitenland. Jammer voor het aanzien van de Eredivisie en ook voor de ontwikkeling van spelers is het soms beter als ze een extra jaar hier blijven'', zegt hij in Voetbal International.

''Laatst, op de ochtend van de bekerfinale, zat ik met Frans van Seumeren in het programma van Kees Jansma. Van Seumeren zei dat Ramselaar voor een Nederlandse club niet betaalbaar is. Daarmee dwing je zo’n jongen naar het buitenland. Waarom zou hij niet bij Feyenoord, Ajax of PSV kunnen spelen? Wil hij misschien best, maar de subtoppers staan het niet eens meer toe.''

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties