''De jeugdopleiding verdient een nieuwe accommodatie''

''De jeugdopleiding verdient een nieuwe accommodatie''

De jeugdopleiding van Feyenoord levert ieder jaar spelers aan het eerste elftal van Feyenoord. Damien Hertog volgde in 2013 Stanley Brard op als hoofd van de Feyenoord-jeugdopleiding. Ondanks dat veel spelers uit de Feyenoord Academy het eerste elftal van de Rotterdammers halen, ziet Hertog het ieder jaar als een uitdaging om jeugdige voetballers zo goed mogelijk op te leiden en klaar te stomen voor Feyenoord 1.

"De laatste jaren zijn er veel spelers naar de overkant (De Kuip, red.) gegaan”, zegt Hertog tegenover FeyenoordTV. "Het is niet zozeer normaal, maar het past wel in het beleid van de club. De uitdaging blijft om spelers op z’n hoog mogelijk niveau naar het eerste elftal te brengen. Jongens hoeven niet allemaal zoals Wijnaldum, op zijn zestiende, of Fer, op zijn zeventiende, in Feyenoord 1 te spelen. Dit kan ook op iemands negentiende of twintigste zijn. Iedereen bewandelt daarin zijn eigen route.”

"Voor Feyenoord hoop ik op prijzen, maar daarin ben ik niet alleen”, vervolgt hij. "Hoe mooi het doorstromen van jeugdspelers ook is, hoop je ook op een kampioenschap, beker of overwintering in Europa. Voor de Feyenoord Academy hoop ik op een nieuwe accommodatie. Dat verdienen de jeugdopleiding en de club en daar kijken we met z’n allen naar uit."

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties