Gustafson: ''Voetbal kan vrede en geluk brengen''

Gustafson: ''Voetbal kan vrede en geluk brengen''

''Thank you'', waren de eerste woorden van Simon Gustafson na afloop van Feyenoord - FC Twente (5-0). De aanvallende middenvelder kon op complimenten rekenen nadat hij verantwoordelijk was voor de eerste twee treffers in het duel.

Feyenoord kreeg weinig weerstand van De Tukkers. ''Het is moeilijk om van tevoren te voorspellen hoe de wedstrijd zal verlopen, maar wij wilden vanaf minuut één laten zien dat we beter waren. Bij de eerste goal legt Eljero (Elia, red.) hem goed klaar. Ik hoefde alleen klaar te staan om hem binnen te schieten. Een goed doelpunt'', zei de Zweed nuchtertjes tegen RTV Rijnmond. ''De tweede goal was goedkoop.''

Gustafson is met in totaal drie doelpunten en vier assists belangrijk. ''Uiteindelijk gaat het om winnen, maar het is natuurlijk geweldig om voor dit publiek te mogen scoren'', aldus het talent, die liever over het team praat. ''FC Twente oogde slecht, maar dat kwam ook door ons. Zij hebben goede spelers, maar vandaag waren wij gewoon beter. We konden zelfs nog drie of vier keer scoren. Het is goed dat we niet tevreden zijn met 5-0. We worden iedere week beter.''

Het gesprek ging ook over de aanslagen in Parijs en de minuut stilte. ''Het is tragisch en beangstigend dat zo'n dingen gebeuren. Wij zijn allemaal mensen en praten er op de club ook over. Maar voor mij is voetbal een goed middel om vrede en geluk te bewaren. Voetbal kan de slechte dingen in de wereld breken. We moeten ons meer focussen op de dingen die ons echt gelukkig maken'', luidt de levensles van Gustafson.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties