De tegenstander: FC Twente op overlevingstocht

De tegenstander: FC Twente op overlevingstocht

De afgelopen interlandbreak kwam voor FC Twente als geroepen. De selectie kreeg de gelegenheid de koppen bij elkaar te steken, nadat vier van de laatste vijf competitiewedstrijden verloren waren gegaan. Vooral de 1-4 in eigen huis tegen sc Heerenveen was een tik die hard aankwam in Enschede.

De drie nederlagen op rij voor de interlandperiode kwamen bovenop een toch al stroeve seizoenstart. FC Twente pakte in de eerste vier competitieduels slechts één punt en dat was voor de clubleiding reden om in te grijpen. Oud-Feyenoorder Alfred Schreuder werd eind augustus ontslagen en hij werd daarmee de eerste Eredivisietrainer die dit seizoen zijn baan verloor. Zijn plaats is ingenomen door René Hake. De 43-jarige Drent heeft een contract tot het einde van dit seizoen.

Onder de nieuwe trainer werden de resultaten er niet veel beter op. De Tukkers wonnen tot dusver alleen thuis van Roda JC Kerkrade en N.E.C. en bezetten momenteel de vijftiende plaats in de Eredivisie. Die positie maakt duidelijk dat FC Twente een pas op de plaats heeft moeten maken, nadat de ploeg in 2010 nog kampioen van Nederland werd en een jaar later de KNVB beker won.

Een fors verslechterde financiële situatie zorgde ervoor dat de club afgelopen zomer afscheid nam van een groot aantal basiskrachten. Luc Castaignos, Kyle Ebecilio, Cuco Martina en Jesus Corona, topspelers voor Eredivisiebegrippen, waren niet te behouden voor de Enschedese club.

Het fors verjongde elftal hoopt zondag weer wat vertrouwen te tanken, als FC Twente op bezoek komt in De Kuip. De laatste jaren kunnen de Enschedeërs bogen op prima resultaten tegen Feyenoord. In de laatste vijf seizoenen verloren de Tukkers slechts eenmaal in De Kuip (in januari van dit jaar werd het 3-1). Die nederlaag was tevens de enige die Twente in de afgelopen drie seizoenen leed tegen de Rotterdammers (thuis en uit).

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties