Vilhena verliest met Jong Oranje met 4-2 van Jong Slowakije

Vilhena verliest met Jong Oranje met 4-2 van Jong Slowakije

Jong Oranje had in kwalificatiegroep 8 voor het EK voor spelers onder 21 jaar uitstekende zaken kunnen doen. De ploeg van bondscoach Fred Grim gaf tegen Jong Slowakije echter een voorsprong van 0-2 uit handen: 4-2. Jong Slowakije was eerder in Nijmegen ook al plaaggeest van Jong Oranje, want in Nijmegen wonnen de Slowaken met 1-3.

Op 11 oktober maakte Vincent Janssen het enige doelpunt van Oranje en dinsdag deed hij er nog een schepje bovenop. Jong Oranje begon sterk en kreeg al tal van kansen, alvorens Janssen de score opende. De spits van AZ verlengde het schot van Jorrit Hendrix en zo tekende hij alweer voor zijn vijfde goal in de kwalificatiereeks. Nummer zes kwam er niet veel later, toen hij de bal met een prachtige knal tegen de onderkant van de lat deed belanden. De bal leek de lijn te zijn gepasseerd.

Jong Oranje zat op rozen, maar gaf het nog helemaal uit handen. Tot de rust hield de ploeg van Grim stand, maar na de onderbreking tekende Jaroslav Mihalik al spoedig voor de gelijkmaker. Keeper Mickey van der Hart hield Jong Oranje nog even op de been, maar via FC Groningen-speler Albert Rusnák (kopbal) werd het toch 2-2. In de absolute slotfase maakte Martin Chrien het Slowaakse volksfeest compleet met de 3-2. Adam Zrelák benutte zelfs nog een penalty voor de 4-2.

Door de nederlaag blijft Jong Oranje op negen punten staan, maar nu uit vijf wedstrijden. Jong Slowakije heeft ook negen punten, maar zij hadden daar een wedstrijd minder voor nodig. Jong Turkije staat op zes punten uit drie wedstrijden, dus ook zij kunnen Jong Oranje nog passeren.

Opstelling Jong Oranje: Van der Hart; Brenet, Luckassen, Rekik, Ake; Hendrix, Vilhena, Haye; Boetius, Janssen, Kishna.

Lees meer over
Sven van Beek
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties