Interland Oranje tegen Duitsland gaat door

Interland Oranje tegen Duitsland gaat door

De oefeninterland tussen Duitsland en het Nederlands elftal gaat dinsdag gewoon door. Na overleg met de selectie heeft de Duitse bond de KNVB zondag laten weten dat de wedstrijd in Hannover niet zal worden afgelast.

De Duitse ploeg speelde vrijdagavond in Parijs een vriendschappelijke wedstrijd tegen Frankrijk toen de Franse hoofdstad werd getroffen door een serie aanslagen. In totaal stierven 129 mensen en raakten honderden mensen gewond. De Duitsers brachten de nacht door in het Stade de France en vertrokken zaterdagmorgen direct naar huis. De Duitsers zouden eigenlijk tot zondagmorgen in Parijs blijven.

Rainer Koch, één van de twee interim-voorzitters van de Duitse voetbalbond DFB, liet zaterdag al weten dat de wedstrijd ondanks de terreuraanslagen in Parijs gespeeld moest worden. "Ik denk dat we er alles aan moeten doen om deze wedstrijd mogelijk te maken", zei Koch in het tv-programma Sportstudio van de ZDF.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties